ΔΑΕΕΒ: Συνελήφθη ο “Ιάσωνας” μέλος ΣπΦ, ο οποίος συμμετείχε στο σχέδιο “Γοργοπόταμος” και στην απόδραση από τον.Κορυδαλλό.

Ανακοινώσεις για τα ευρήματα σε συνέχεια των ερευνών από τη σύλληψη του κατάδικου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με τη σύλληψη δύο ατόμων ανακοινώσει ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

image

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστρατηγου Δημήτρη Τσακνάκη, σε κατ οίκον έρευνες σε Γαλάτσι και Άγιο Δημήτριο (28/02) συνελήφθησαν δύο άτομα -39ετών και 32ετών- σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εϕέτη Ανακριτή, Αθηνών.
Όπως διατυπώνεται στη Δίωξη που τους άσκησε ο Δικαστικός Λειτουργός, “ο 39χρονος κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυϕεκίων πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης”.
Στις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, αναφέρθηκε ότι βάσει των εργαστηριακών εξετάσεων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, “διαπιστώθηκε  ότι γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί
• στο τρομοπακέτο το οποίο είχε ταχυδρομηθεί στον Πρόεδρο Εϕετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, Δημήτρη ΜΟΚΚΑ (01/09 2013).
• σε Αυτοσχέδιο Ωρολογιακό Εκρηκτικό Μηχανισμό που πυροδοτήθηκε (23/03 2014) στην κεντρική είσοδο της Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και εξουδετερώθηκε από το ΤΕΕΜ, καθως επισης και
• στον τρομοπακέτο- βιβλίο το οποίο είχε αποσταλεί προς τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας (30/04 2014) και σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησϕύγετα της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου ΞΗΡΟΥ (13/01) , αλλά και στο  κρησϕύγετο «γιάϕκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ μέχρι τη σύλληψή του (03/01).
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για τον “Ιάσωνα” όπως τον ανέφεραν στα σχεδιαγράμματα τα μέλη της ΣπΦ, στο σκαρίφημα για την απόπειρα απόδρασης στο σχέδιο “Γοργοπόταμος”, τρομοκρατών και ποινικών από τις Φυλακές Κορυδαλλού.
Συμφωνα με το ένταλμα σύλληψης ο έτερος συλληϕθείς -32χρονος- κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο 32άχρονος, “κατηγορείται ότι παρέδωσε στην καταζητούμενη συνεργάτιδα του Χριστόδουλου ΞΗΡΟΥ, Αγγελική ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ψηϕιακό υλικό (κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασϕαλείας (passwords), τηλέϕωνο επικοινωνίας, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα Kalashnikov με τα οποία οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση απόδρασης θα έβαλαν κατά των Φυλακών Κορυδαλλού“. Όπως τόνισε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, το σακ-βουαγιαζ, παραδόθηκαν σε επισκεπτήριο του Κορυδαλλού, από τα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου.
Οπως έγινε γνωστό , κατα τη συνέχιση των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, εντοπίστηκε στην περιοχή της Αναβύσσου ϕορτηγό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στις αρχές του Νοεμβρίου. “Η άδεια κυκλοϕορίας είχε ανευρεθεί στο  κρησϕύγετο – «γιάϕκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ. Κατά τον εντοπισμό του έϕερε πλαστές πινακίδες κυκλοϕορίας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ίδιου τύπου ϕορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο δεν απασχολεί. Το συγκεκριμένο όχημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την μεταϕορά του εκρηκτικού μηχανισμού που θα πυροδοτούνταν προκειμένου να προσβληθεί ο εξωτερικός τοίχος των Φυλακών Κορυδαλλού και να αποδράσουν έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και άγνωστος αριθμός ποινικών κρατουμένων.

Ο 39χρονος προσήχθη (28/02) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε εκτέλεση του αυτοφώρου, ενώ απο κοινού με τον 32άχρονο, προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Εϕετών Αθηνών προς εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport