Χρυσοχοΐδης : Η Αστυνομία στους δρόμους και τα Χριστούγεννα- Νέα περιοριστικά μέτρα τις επόμενες μέρες

Χριστούγεννα στα σπίτια, αυξημένη παρουσία των Αστυνομικών και εντατικοποίηση των ελέγχων την εορταστική περίοδο, ήταν μεταξύ άλλων οι τοποθετήσεις του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε τοποθέτησή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» επεσήμανε ότι η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα και προανήγγειλε τις επόμενες μέρες εξαγγελία νέων μέτρων, ενώ τόνισε «παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές» καθώς εξετάζεται να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής . Όπως σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική  καθώς «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το Λεκανοπέδιο με κορoναϊό». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κλήθηκε σε διευκρινιστική απάντηση για τη δήλωση που είχε κάνει στην Ελευσίνα ότι «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε και σπίτια», σημείωσε ότι «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε ολόκληρες περιοχές», υπό την έννοια ότι λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα στη Δυτική Αττική αποδίδουν.

Ερωτηθείς να προσδιορίσει αυτές τις περιοχές και αν σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές της Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στη Μαγνησία και την Κοζάνη όπου διατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ τόνισε ότι και άλλες περιοχές παρακολουθούνται και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα. Σημείωσε ωστόσο ότι τα μέτρα ελήφθησαν πολύ γρήγορα, τα τεστ στην περιοχή είναι χιλιάδες, ενώ ταυτόχρονα η Αστυνομία φυλάσσει περιοχές που σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους έχουν εντοπισθεί κρούσματα .

«Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα»

Αναφερόμενος στους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του ιού στα ρεβεγιόν και στον αριθμό των εννέα ατόμων για τις γιορτές στα σπίτια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο». Για το λόγο αυτό, «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις». Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο, επέμεινε εμφατικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν». Καταστροφή ωστόσο χαρακτήρισε εικόνες συνωστισμού όπως αυτές που παρατηρήθηκαν χθες στην πλατεία Συντάγματος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη Βρετανία και την απομόνωση της από τον υπόλοιπο κόσμο, μια κατάσταση η οποία όπως είπε θυμίζει Όργουελ. Όπως επεσήμανε, προς το παρόν δεν έχει τεθεί θέμα διακοπής των αεροπορικών συνδέσεων της Χώρας με τη Βρετανία, υπενθυμίζοντας ότι έχει ληφθεί απόφαση για επταήμερη καραντίνα όσων έρχονται από τη χώρα στην Ελλάδα.

Τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου, και σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χιλιάδες αστυνομικοί θα χρειαστούν για τη τεράστια επιχείρηση του εμβολιασμού. Ο ίδιος αναφορικά με τις καταγγελίες Αστυνομικών αναφορικά με την προστασία τους από τον κορωνοϊό και την καταβολή οικονομικής αναγνώρισης της προσφοράς τους σε όλη τη διαδικασίας, τονίζοντας ότι «θα έρθει η ώρα που θα γίνει γίνει κι αυτό. Θα υπάρξει πρόνοια για τους αστυνομικούς και για όλους όσους δίνουν μάχη αυτή τη στιγμή».