Σύνταγμα: Με ηχητικά μέσα τα πληρώματα περιπολικών ζητούν από τους πολίτες τήρηση των μέτρων- Το αδιαχώρητο στην Ερμού

Στον εμπορικό δρόμο της Ερμού και την πλατεία Σύνταγμα, αρκετός κόσμος, βρέθηκε από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, με τα πληρώματα των περιπολικών , να απευθύνουν εκκλήσεις να απομακρυνθούν

Σε εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, η εικόνα αυτή την ώρα (20/12) στο κέντρο της Αθήνας, δεν παρουσιάζει ενδείξεις περιορισμού κυκλοφορίας. Τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στον εμπορικό δρόμο της Ερμού, το αδιαχώρητο επικρατεί από κόσμο ο οποίος έχει βγει να κάνει βόλτα, αρκετοί χωρίς μάσκα, και απολαμβάνουν τη στολισμένα Χριστουγεννιάτικα πόλη και την γιορτινή ατμόσφαιρα, παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Την ίδια ώρα οι εντολές από το κέντρο Επιχειρήσεων προς τα πληρώματα και τις πεζές, προτρέπουν σε χρήση ηχητικών μέσων και συνεχή κίνηση με αισθητή παρουσία των ενστόλων, ως προτροπή για τους πολίτες να αποχωρήσουν από το κέντρο της πόλης. Παράλληλα με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, τα πληρώματα της ΕΛΑΣ απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν χρήση υγειονομικών μέτρων ατομικής προστασίας, χωρίς ανταπόκριση.