ΘΣΝ: Στην Ανακρίτρια για να απολογηθούν οι επτά ανήλικοι κατηγορούμενοι για ασελγείς πράξεις σε συμμαθήτριάς τους

Στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι επτά ανήλικοι μαθητές οι οποίοι κατηγορούνται για τον σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη συμμαθήτριά τους, μέσα σε εγκαταλελειμμένο κτήριο Σχολείου στην Περαία Θεσσαλονίκης

Στην Ανακρίτρια για να απολογηθούν οδηγήθηκαν (21/12-10.30) οι επτά ανήλικοι, ηλικίας από 13 έως 16 ετών, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ενήργησαν ασελγείς πράξεις σε βάρος 14χρονη μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου . Στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της Δευτέρας (21/12) αφίχθηκαν οι πρώτοι τέσσερις ανήλικοι κατηγορούμενοι και στη συνέχεια και οι υπόλοιποι τρεις, σε τήρηση των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. Οι έφηβοι κατηγορούμενοι, πέρασαν την Πύλη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας καπέλα και κουκούλες από τα φούτερ και τα μπουφάν τους, συνοδευόμενοι από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης .

Προηγήθηκε η καταγγελία 14άχρονης μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου, όταν εκμυστηρεύτηκε σε συμμαθήτριά της τα όσα συνέβησαν μέσα στο  εγκαταλελειμμένο κτήριο, από την ομάδα των επτά εφήβων, κι εκείνη ενημέρωσε τους γονείς και προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Όπως αποτυπώνεται στις καταθέσεις, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, (16/12-13.30) η 14άχρονη μαθήτρια της Γ Γυμνασίου, μετέβη μετά από πρόσκληση συνομηλίκου της, στο χώρο του εγκαταλελειμμένου κτηρίου το οποίο κατά το παρελθόν λειτουργούσε ως Σχολείο στην Περαία Θεσσαλονίκης. Στο χώρο βρίσκονταν συνολικά 15 άτομα. Όταν οι 8 αποχώρησαν η 14άχρονη αντιλήφθηκε τον κίνδυνο καθώς οι υπόλοιποι έφηβοι άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα. Όταν και η ίδια δήλωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει υπό απειλή, «Κατά την παραμονή τους στο σημείο, οι δράστες την εξανάγκασαν με χρήση βίας και χωρίς τη συναίνεση της σε ασελγείς πράξεις και θωπείες των απόκρυφων σημείων του σώματος της για ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας τους, γεγονός που πραγματοποιήθηκε χωρίς όμως να την αναγκάσουν σε συνουσία». Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας οποίος και διέταξε τη σύλληψη σύλληψη (18/12) των επτά εφήβων οι οποίοι παραμένουν υπό κράτηση .