Χαλάνδρι: “Δε χρειάζεται να έχεις παιδιά, το να βλέπεις ένα μωράκι να εκτίθεται, αντί στη ζεστασιά στο ψύχος, είναι πολύ άσχημο”

Το δύο μηνών βρέφος που εντόπισε σκοπός φυλασσόμενου πολιτικού στόχου σε σακ βουαγιάζ σε πάρκο στο Χαλάνδρι έχει διατεθεί σε προστατευτική φύλαξη στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ συγκλονισμενος παραμένει ο Αστυνομικός που εντόπισε το εγκαταλελειμμένο

Ο αστυνομικός που το μετέφερε στο νοσοκομείο περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη στιγμη που αντιλήφθηκε την παρουσία της μαυροντυμενης γυναίκας η οποία εγκατέλειψε το σακ βουαγιάζ (06/01) και όσα ακολουθησαν.

«Φορούσε απλά ρουχαλάκι. Ήταν εντός του σακιδίου. Ο συνάδελφος είχε κλειστό το σακίδιο, όσο γινόταν, για να το προστατεύσει από το ψύχος. Το να σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή είναι θεμελιώδες. Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις παιδιά, ούτε τίποτα άλλο. Πολλοί συνάδελφοι είναι γονείς, αλλά σίγουρα το να βλέπεις ένα μωράκι που μόλις έχει έρθει στη ζωή να εκτίθεται σε μια σκληρή πραγματικότητα, και αντί να εκτεθεί στη ζεστασιά που θα έπρεπε, να αντιμετωπίζει το ψύχος των καιρικών συνθήκων, είναι κάτι πολύ άσχημο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπαστυνόμος Β’ Ομάδας ΔΙΑΣ Νίκος Γκόλιας.

Μέσα στο σακ βουαγιάζ υπήρχε μια εκτυπωμένη σελίδα με το όνομα «Βασιλική» και μαζί με το σακ βουαγιαζ και το περιεχόμενο του μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για εξέταση. Ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εντοπίσουν τους γεννητορες του βρέφους η τη φιγούρα που εγκατέλειψε το σακ βουαγιαζ μέσα στο κρύο το δύο μηνών μωράκι, με τυχόν απομόνωση γενετικού υλικού .

Από την ευρύτερη περιοχή έχει παραληφθεί βιντεοληπτικό υλικό το οποίος εξετάζεται επίσης στα εγκληματολογικά εργαστήρια στο ενδεχόμενο να έχουν καταγράψει στιγμιότυπα που θα οδηγήσουν στον προσδιορισμό και ταυτοποίηση της φιγουρας πιο εγκατέλειψε το βρέφος.