Ιλίσια: Κατέληξε ενώ κολυμπούσε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο- Τον ανέσυρε από το νερό ο Ναυαγοσώστης πισίνας

Αιφνίδιος θάνατος για νεαρό κολυμβητή στην πισίνα του Ιλίσιου Κολυμβητηριου, παρά την άμεση κινητοποίηση του Ναυαγοσωστη δεν ανταποκρίθηκε στην απινιδωση

Σύμφωνα με Κυπριακα site (08/01) πρόκειται για τον Κύπριο φοιτητή Σάββα Λάμπρου, «Ως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στους οικείους του. Ο Σάββας παραμένει για εμάς ένας αγνός ιδεολόγος και ένας αδερφός. Είθε να δει από ψηλά το όνειρό του για Ένωση με τη Μάνα Ελλάδα να εκπληρώνεται και να χαρεί μαζί μας. Αδερφέ, να μας προσέχεις».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 24χρονος το μεσημέρι (07/01) κολυμπούσε στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο, όταν ο Ναυαγοσωστης αντιλήφθηκε ότι άργησε να αναδυθεί από το νερό. Με άμεση ανταπόκριση ανέσυρε τον αθλητή από το νερό και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες με ΚΑΡΠΑ, ενώ έγινε προσπάθεια χρήσης απινιδωτή, χωρίς ανταπόκριση ανάνηψης.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν κατέβαλαν επίσης προσπάθειες ανάνηψης, με τον 24χρονο να παραλαμβάνεται ασφιγμος από το χώρο του Κολυμβητηριου. Στο Γενικό Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, όπου μεταφέρθηκε ο 24χρονος διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Για τα αίτια του θάνατου του 24χρονου αναμένεται η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.