ΑΤ Ζωγράφου: «Ηθελαν νεκρό!», πολίτη ή Αστυνομικό

Τυφλό χτύπημα με τους τρομοκράτες να θέλουν αίμα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικό μηχανίσμος που εξουδετερώθηκε από τα ΤΕΕΜ,  εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου, θα είχε φονική συνέπεια, αν δεν τον εντόπιζαν εγκαιρα οι Αρχές

Χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, με μια φονική βόμβα μεσα στο προαύλιο του Πανεπιστημίου, απένταντι από το ΑΤ Ζωγράφου, οι τρομοκράτες «Ηθελαν νεκρό!» Είναι το συμπέρασμα των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που διέκρινε μέσα στα παρέτρια του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ο Διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου, λίγο πριν παραλάβει το δίκυλό του, σταθμευμένο απέναντι από την Αστυνομική Υπηρεσία.

Στο ενδεχόμενο πρόωρης έκρηξης θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό και θάνατο

Τη συνδεσμολογία διέκρινε ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στις 09.15 το πρωί της Δευτέρας (16/12) και έκρινε ύποπτο ανικείμενο το σάκο στον οποίο οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει το φονικό εκρηκτκό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο, ώστε ο σωλήνας σε πυροδότηση, θα έχει εκτόνωση και θα «ωθούσε» όλη την ενέργειά της έκρηξης προς την Αστυνομική Υπηρεσία , με ανυπολόγιστες συνέπειες με θυματα και ζημιές. Οι τρομοκράτες γνώριζαν ότι η έκρηξη θα εκτίνασσε τα καρφιά που είχαν προσαρμόσει στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο γυάλινο δοχείο, σε μεγάλη απόσταση σε μήκος ακτίνας περίπου 500μέτρα με ανυπολόγιστα θύματα και συνέπειες.

Η βόμβα, ωστόσο, δεν εξερράγη . Οι Αρχές εκτιμούν ότι είτε λόγω από λανθασμένη συνδεσμολογία ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός δεν πυροδοτήθηκε. Τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αφού πραγματοποίησαν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και προχώρησαν σε διπλή ελεγχόμενη έκρηξη (16/12-11.00)

Το ΑΤ Ζωγράφου, είχε βρεθεί στο στόχαστρο οργανωμένης επίθεση τον περασμένο Σεμπτέμβριο, με τους δράστες, από το εσωτερικό της Πανεπιστημιούπολης, να ενεργουν ρίψη περισσότερων από 20 μολωτοφ. Την ευθύνη της επίθεσης είχαν αναλάβει τότε οι «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής»

Οι Αναλυτές της ΔΑΕΕΒ αναμένουν το κείμενο ανάληψης ευθύνης για να εξακριβώσουν τη στόχευση και τα κίνητρα των τρομοκρατών.