“Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής” ανέλαβαν την επίθεση στο ΑΤ.Ζωγράφου

Με κείμενο ανάληψης ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου οι.. «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου

Ως ..”το θερμό μας καλωσόρισμα στον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ.Καραμανλάκη, ο οποίος έσπευσε στο σημείο λίγο μετά την επίθεση για το απαραίτητο συναδελφικό μπέιμπι σίτινγκ” αναφερουν στο υστερόγραφο του κειμένουανάληψης ευθύνης οι.. «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής» .

“..(..) ..Ο εχθρός είναι εκεί, σε φρούρια που διασφαλίζουν την κυρίαρχη τάξη και ομαλότητα. Ένα απ’ αυτά τα φρούρια, το Α.Τ. Ζωγράφου, επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε και να του επιτεθούμε εμπρηστικά τα ξημερώματα εκείνης της 14ης Σεπτέμβρη“, δηλώνουν οι συντάκτες του κειμένου.

Οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης, ψεγουν το σκοπό του ΑΤ Ζωγράφου με ειρωνικά, “θερμα συγχαρητήρια στους “ήρωες” της ΕΛ.ΑΣ. για τον επαγγελματισμό τους (..)” και το σκοπό  που απέρριψε προς το μέρος τους δύο κρότου-λάμψης προκειμένου να αμυνθεί.

Παράλληλα εξαπολύουν απειλές προς τους ενστόλους και τους νεους Ειδικούς Φρουρούς, αναφέρουν στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, (..) “..Αποτελούν μόνιμη πληγή για την αισθητική και τα συναισθήματά μας. Γι’ αυτό και πάντα υπάρχουν λόγοι να επιτιθόμαστε στις υποδομές και τα σώματά τους. Γι’ αυτό και περισσεύουν οι αιτίες για να είμαστε εκεί, για να τους θυμίζουμε πως όταν εμείς επιλέγουμε τους όρους της σύγκρουσης είναι ευάλωτοι. Και δε θα πάψουν να είναι, ακόμη και μετά τις 1500 προσλήψεις στις “μάχιμες μονάδες” τους”…

..”Αντιλαμβανόμαστε ως ξεκάθαρα κλισέ τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Ν.Δ. για εφαρμογή του δόγματος “νόμος και τάξη”, “ασφάλεια για τους πολίτες”, “τέλος τα άβατα”, “ανάπτυξη κι ευημερία”..”

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης γίνεται αναφορά από τους συντάκτες του, σε έγκλειστους αντιεξουσιαστές.. “συντρόφους” και αναφορά σε Φύσσα και το Ζακ Κωστόπουλου / της Zackie Oh..