ΑΤ Ζωγράφου: ΑΕΜ με καρφιά, το ύποπτο αντικείμενο- Στο σημείο Τ.Ε.Ε.Μ

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίσθηκε στο χώρο εξωτερικά του ΑΤ Ζωγράφου.

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε (16/12-10.00), όταν ο Διοικητής της Αστυνομικής Υπηρεσίας διέκρινε αντικείμενο το οποίο κρίθηκε ως ύποπτο έξω στη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης, ενω πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου.

Άμεσα κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ο χώρος αποκλείστηκε, με τους πυροτεχνουργούς να διαπιστώνουν ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι “οι δράστες ηθελαν νεκρό!”, καθώς είχαν τοποθετήσει μέσα σε μεταλλικό σωλήνα με την εκρηκτική ύλη, καρφιά , ώστε στο ενδεχόμενο έκρηξης να είναι δεδομένο η φονική εξέλιξη . Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι για την συγκεκριμένη ενέργεια δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα ενισχύοντας την εκτίμηση ότι οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρό.

Η αυτοσχέδια εκρηκτική κατασκευή, ήταν τοποθετημένη στην περίφραξη στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης σε σημείο απέναντι από  το ΑΤ Ζωγράφου, με καλώδια και ρολόι, εκρηκτική υλη και σε πλήρη  συνδεσμολογία. Απο το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με διπλή ελεγχόμενη έκρηξη (16/12-11.00).

Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική.