Μενίδι: Οι “διαρρήκτες των χρηματοκιβωτίων” σε αποθήκη φαρμακευτικής εταιρείας

Μπαράζ ληστειών σε μεγαλες εταιρείες στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής με στόχο τα χρηματοκιβώτια.

Η διάρρηξη σε φαρμακοβιομηχανία στο Μενίδι ηταν το πρώτο “χτυπημα” των αλλοδαπών κακοποιών και το δεύτερο στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος» στο Καπανδρίτι.

Έσπασαν (17/01) την πλαϊνή πόρτα φαρμακοβιομηχανίας στη Λεωφόρο Πάρνηθος. Αφού “ξήλωσαν” το χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου #€2.000, επιταγές και λίρες Αγγλίας, το φορτωσαν σε BMW το οποίο απασχολεί ως κλεμμένο από τη Ν.Ερυθραία  (12/2016) και καταφεραν να διαφεύγουν. Η ενεργοποίηση του συναγερμού, προκάλεσε την κινητοποίηση της εταιρείας Security η οποία ειδοποίησε  την Αστυνομία. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο πανομοιότυπες διάρρηξης στην ευρύτερη περιοχή, στα γραφεία θυγατρικής επιχείρησης φαρμακευτικής εταιρείς και στα κεντρικά γραφεία εταιρίας τροφίμων.

Οι “διαρρήκτες χρηματοκιβωτίων” απέσπασαν σε αυτή τη διάρρηξη από την εταιρεία #€600.000 και επιταγές και διέφυγαν με Mini Cooper, κλεμμένο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΕΛΑΣ, πρόκειται για βίαιες συμμορίες που αλλάζουν σύνθεση, ενω εκτιμάται ότι τα μέλη τους ειναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή Ρομά που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα.