Από τον Επαναστατικό Αγώνα, στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, και τα αντίποινα πυρά κατά της διμοιρίας”

Ανησυχία και προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για τις παρατεταμένες αντιδράσεις των ακραίων οργανωμένων ομάδων και υποστηρικτικών μελών και Οργανώσεων του ενόπλου αντάρτικου πόλης, υπό το πολιτικό προκάλυμμα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με επιτηδευμένη πρόφαση, τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και την παροδική ανάθεση της επιμέλειας του 6άχρονου Λάμπρου σε καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης.

Στις 5 Ιανουαρίου 2009 με Kalashnikov και υποπολυβόλο MP5 η διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, σε στατική φύλαξη πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού δέχεται ένοπλη δολοφονική επίθεση, και τραυματίζουν σοβαρά το νεάρο Αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη. Με προκήρυξη η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης και αναλύει το επιχειρησιακόσχεδιασμό καιυλοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στις 5 Ιανουαρίου 2017 η Αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει η Πολα Ρούπα- καταζητούμενη επικυρηγμένη για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα (ΕΑ) και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ)– σύντροφος του κατάδικου τρομοκράτη έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Νίκου Μαζιώτη. Μαζί της ο 6άχρονος γιος των τρομοκρατών, Λάμπρος. Ο ανήλικος τίθεται (05/01) υπο την επιμέλεια της Πολιτείας σε καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης εν αναμονή της Εισαγγελικής Διάταξης ανάθεσης της φυσικής του επιμέλειας, που ορίζεται (08/01) υφ ορων αποκλειστικά στη γιαγιά του  (σσ μητέρα της Πόλας Ρούπα).

Οργανωμένες αντιδράσεις ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό  και ακραίο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστερας και επιθέσεις με μολώτοφ κατά διμοιρίας Αστυνομικών αποδίδονται ως.. “αναμενόμενα αντίποινα”. Ωστόσο η τρομοκρατική επίθεση σε βαρος της διμοιρίας, έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη

Για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμάται δεδομένη η αναληψη ευθύνης για τη δολοφονική επίθεση εναντίον Αστυνομικών σε στατική φύλαξη έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη απο την Οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”- ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία (09/10 2016) και είχε “πρωτοεμφανιστεί” στοχεύοντας με πυρά εξωτερικά του κτιρίου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ  (25/05 2014)- καθώς θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη του “επιχειρησιακού βραχίονα” της ΤΟ «Επαναστατικός Αγώνας» και της “μετεξέλιξής” του, στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» σε αντίποινα για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.
Η εκτίμηση του επιχειρησιακού επιτελείου της Αντιτρομοκρατικής, έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα σχολιάζοντας τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, ότι .. «ξεδόντιασε τις ουρές της τρομοκρατίας που έχουν μείνει στη χώρα».
Στην τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (10/01- 06.10) οι δράστες, πυροβόλησαν κατά των Αστυνομικών της ΥΑΤ ενώ έκαναν αλλαγή βάρδιας. Μόλις ο οδηγός της κλούβας στάθμευσε το λεωφορείο έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη για να παραλάβει τη νυχτερινή διμοιρία που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στο σημείο, και οι τέσσερις που εκτελούσαν υπηρεσία σκοπιας ειχαν αποβιβαστει από το υπηρεσιακό όχημα, οι δράστες γάζωσαν τη διμοιρία. Ο επικεφαλής Αρχιφύλακας της Αστυνομικής δύναμης από τις βολίδες των όπλων τραυματίστηκε στα πλευρά, στο πόδι και στο γλουτό. Δύο βολίδες προκάλεσαν διάτρυση στο παρμπρίζ της κλούβας, ενω οι δράστες έχουν “γαζώσει” το όχημα. Ενω μια βολίδα εντοπίσθηκε να εχει “χτυπησει” στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμάται- από τις μαρτυρίες μεταξύ των Αστυνομικών που ήταν στη διμοιρία τη στιγμή της επίθεσης και τη φορά των βολίδων- ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αμέσως μετά  την τρομοκρατική επίθεση , διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Ο Αρχιφύλακας της ΥΑΤ, νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ελαφρά τραυματίας.

Κατά την ιχνιλασία και αυτοψία στο χώρο έχουν εντοπιστεί- ως τώρα -τρεις κάλυκες από πολεμικό όπλο Kalashnikov. Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Ενώ η επίθεση έχει καταγραφεί από τις κάμερες σφαλείας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και καταστημάτων της περιοχής.

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με ρίψη χειροβομβίδας, τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου 2016, στη σκοπιά της γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η πρώτη ενέργεια που πραγματοποιούν τα μέλη της Οργάνωσης, ήταν (τοτε) κατα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ (25/05 2014). Εξετάζεται επίσης, στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» να συμμετέχουν αυτόνομα ή σε συνέργεια, ασύλληπτα μέλη του του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» ως “συγκοινωνούντα” όργανα της ένοπλης βίας, και σε αντίποινα για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου να στοχεύουν κατά Αστυνομικών (σσ είχε προηγηθεί  (09/01-22.20) επίθεση με μολωτοφ κατά της διμοιρίας στη Βαλτετσίου στα Εξάρχεια).

Τέσσερις φορές από την 6η Δεκέμβρη του 2008, άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχουν ενταχθεί στο “ένοπλο αντάρτικο πόλης” έχουν πραγματοποιήσει δολοφονικές επιθέσεις κατά Αστυνομικών της ΥΑΤ.

Στις 23/12/2008 ο “Επαναστατικός Αγώνας” με Kalashnikov και υποπολυβόλο MP5 μέσα από την Πολυτεχνειούπολη βαλλουν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στο Γουδί.

Στις 5/1/2009 διμοιρια ΜΑΤ σε στατική φύλαξη πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού με  Kalashnikov και υποπολυβόλο MP5, δέχεται ένοπλη δολοφονική επίθεση, και τραυματίζεται σοβαρά ο νεαρός Αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης. Με προκήρυξη η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.

Είχε προηγηθεί τρομοκρατική ενέργεια (29/10 2004) απο τον ‘Επαναστατικό Αγώνα” με πυροδότηση βόμβας σε γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, κατά διερχόμενου λεωφορείο στο οποίο επέβαινε διμοιρία των ΜΑΤ.