Από την αποστρατεία της ΕΛΑΣ.. στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Αρχηγός Α/Γ Αριστείδης Ανδρικόπουλος

Μεταξύ των 695 ονομάτων που συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του ε.α Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Α/Γ Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Με πολιτικά βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος στην κεντρική πολικική συγκέντρωη του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος και ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε σε «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη, από κοινού με τον – τότε- επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη. Η παρουσία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα, είχε προκαλέσει έντονα σχόλια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. και πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος ήταν ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ. με το Αρχηγείο  να εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι η παρουσία του Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛΑΣ και πρώτο στη βαθμίδα της φυσικής ηγεσίας του Σώμτος, ήταν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Σύμφωνα με το Π.Δ 120/2008, η παρουσία του εν ενεεγεία – τότε – Αρχηγού της ΕΛΑΣ, να αποτελεί πειθαρχική παράβαση καθώς ορίζεται σαφώς ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης«. Με την ανάληψη της πολιτική ηγεσίας του ΥπΠΡΟΠΟ από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο  -τότε- Α/Γ Αριστείδης Ανδρικόπουλος, υπέβαλλέ την παραίτησή του η οποία έγινε αποδεκτή, πορκαλόντας  έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ . Ενώ η πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, είχε εκδόσει ανακοίνωση με πολιτική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε με φωτογραφικά στιγμιότυπα, η παρουσία του τότε εν ενεργεία Αρχηγού της ΕΛΑΣ και σε άλλες προεκλογικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας νέο κύκλο πολιτικών αντιπαραθέσεων και εύλογα ερωτήματα. Καθώς στις 7 Μαΐου είχε παραστεί στην ανοιχτή συγκέντρωση του τότε Πρωθυπουργού στην Ξάνθη, με κύκλους του Υπουργείου να αποδίδουν την παρουσία του.. σε σύμπτωση, καθώς συνόδευε σε περιοδεία στη Θράκη την -τότε- Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και από κοινού μετέβησαν στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν 15 ημέρες αργότερα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο Αγρίνιο (20/05) ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος ήταν επίσης παρόν.

Σήμερα το όνομο του εα Α/Γ της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου, περιλαμβάνεται μεταξύ των 695 ονομάτων που συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.