Η νύχτα των…Στρατηγών- Παραίτηση του Α/Γ Άρη Ανδρικόπουλου

Παραιτήθηκε πριν λίγο ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Α/Γ Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Υπό παραίτηση και οι τέσσερις Α/Γ της ΕΛΑΣ.

Το ψυχρο κλίμα στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ μεταξύ της νεας Πολιτικής ηγεσίας και του μέχρι προ λιγης ωρας Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Α/Γ Αριστείδη Ανδρικόπουλου και η αποφαση ρου Μιχαλη Χρυσοχοΐη να αποπέμψει απο την 1η συσκεψη την “ιεραρχική πυραμιδα” της ΕΛ.ΑΣ μεραξυ των οποίων και τον Αρχηγό του Σωματος προκάλεσε την παραίτηση του.
Δηλαδή του ζητήθηκε εμμέσως πλην σαφώς να παραιτηθεί και έγινε δεκτη. Αυτή η κίνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ .
Άμεση ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.

“Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικώνεπιθέσεων της νέας Δεξιάς”.