Από τη Φυλακή του Χονγκ Κονγκ, στη Συνοριακή Φύλαξη η νεαρή από την Μυτιλήνη η οποία συνελήφθη για μεταφορά 2,6 κιλά κοκαΐνης

Μεταξύ των επιτυχόντων στην προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ για την πρόσληψη νέων Συνοριακών Φυλάκων

Ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι τελικοί πίνακες πρόσληψης ορισμένου χρόνου Συνοριακών Φυλάκων για τις Περιφερειακές Ενότητες και Νήσους των Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Στη θέση κατάταξης 218 μεταξύ των 266 νέων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου για τη ΔΑ Λέσβου, το όνομα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου.

Ήταν τη Δευτέρα (20/11 2017), όταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, συνελήφθη  από τελωνειακούς υπαλλήλους η τότε – 19άχρονη Ειρήνη (Ίρις) Μελισσαροπούλου. Η νεαρή Ελληνίδα από τη Μυτιλήνη,  εντοπίσθηκε προερχόμενη από Αιθιοπία, σε δειγματοληπτικό έλεγχο, να μεταφέρει σε κρύπτη της χειραποσκευής της, κοκαΐνη βάρους 2,6 κιλών, με την αξία του ναρκωτικού να  υπολογίζεται σε $2,4 εκτ (HK). Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ήταν  η τέταρτη γυναίκα μέσα στην εβδομάδα, που είχε αφιχθεί με τουριστική βιζα τη χώρα, και είχε συλληφθεί από τους τελωνειακούς υπαλλήλους του αεροδρομίου, σε προσπάθεια να εισάγουν κοκαΐνη.

Έπειτα από παραμονή 17μηνών στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, με απόφαση Δικαστηρίου της Κίνας, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου αποφυλακίστηκε (13/03 2019) κι επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο υπερασπιστικός της ισχυρισμός «έπεισε» την Έδρα του Δικαστηρίου και κρίθηκε ομόφωνα αθώα από τους επτά Δικαστές , για τις κατηγορίες της διακίνησης και εμπορίας της ποσότητας των 2,4kg κοκαΐνης τα οποία κατασχέθηκαν να μεταφέρει στη χειραποσκευή της, κατά τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο του Χόνγκ Κονγκ. Μετά την αποφυλάκισή της επέστρεψε στο νησί της , τη Λέσβο, όπου ζει ο Αστυνομικός πατέρας και η μητέρα της, με τον ανήλικο αδελφό της.

Η εισαγωγή της στην ΕΛΑΣ, θα είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, σε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που κατάφερε να λάβει όταν άκουσε την απόφαση του Δικαστηρίου της Κίνας που την έκρινε αθώα από τις κατηγορίες.