Στην Αθήνα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, μετά την αποφυλάκισή της, επέστρεψε από το Χονγκ Κονγκ

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας επέστρεψε με πτήση από το Χονγκ Κονγκ, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο (20/03- 10:30) του “Ελευθέριος Βενζέλος”. Μεταξύ των επιβατών και η 21άχρονη Ειρήνη Μελισσαροποπούλου, η οποία συνελήφθη (22/11 2017) και παρεμεινε έγκλειστη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ για εμπορία και κατοχή 2,4g κοκαΐνης. Με απόφαση Δικαστηρίου της Κίνας, αποφυλακίστηκε (13/03) ύστερα από παραμονή της 17μήνες, στις Φυλακές του Χονγκ Κονγκ και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Συνοδευόμενη από τον συνήγορό της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η 21άχρονη σχολίασε κατά την έδοξό της στις αφίξεις του «Ελευθέριος Βενιζέλος»,«Με συγκίνηση και χαρά επιστρέφω στα πάτρια εδάφη μετά από 16 μήνες άδικης κράτησης, ταλαιπωρίας και θλίψης. Το είχα πει από την αρχή ότι είμαι αθώα και χαίρομαι ιδιαίτερα που το Δικαστήριο αναγνώρισε την αθωότητά μου. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και όλους τους γνωστούς και άγνωστους που βοήθησαν και εμένα και την οικογένειά μου υλικά και ηθικά. Τώρα η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω πίσω στη Μυτιλήνη μαζί με την οικογένειά μου, να αρχίσω ξανά τη ζωή μου από την αρχή και να σχεδιάσω το δικό μου το μέλλον». Η ίδια, ζήτησε σεβασμό της προσωπικής της ζωής.

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχομαι την Ειρήνη και τους γονείς της στην Ελλάδα. Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από 17 μήνες λαμβάνει σήμερα τέλος με την επιστροφή της στην πατρίδα» δήλωσε αρχικά ο κ. Κεχαγιόγλου, και συμπλήρωσε: «Χρειάστηκε κόπος, χιλιάδες ώρες εργασίας, συνεργασία, μεγάλη υπομονή από μέρους της και από το μέρος της οικογένειάς της. Η αποστολή μου ολοκληρώνεται σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος που την υποδέχομαι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή την ονειρευόταν και εκείνη και εγώ και είναι ευλογία Θεού το ότι σήμερα είμαστε εδώ», ανέφερε ο συνήγορός της.