Σε νομοθετική επιτροπή αίτημα για παρουσία εικονολήπτη στις τάξεις της ΔΑΕΑ

Τα περιστατικά εμπλοκής υπηρετούντων σε διμοιρίες και πολιτών – διαδηλωτών μονόπλευρα καταγεγραμμένα σε βιντεοληπτικό υλικό προτίθεται να αναστρέψει το αίτημα που εξετάζεται για την παρουσία εικονολήπτη στις τάξεις της ΔΑΕΑ

Αίτημα για την προμήθεια καμερών υψηλής ευκρίνειας με αναμεταδότες εικόνας, ώστε να καταγράφεται πλήρως η επιχειρησιακή δραστηριότητα των διμοιριών της ΔΑΕΑ σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που εντοπίζεται ένταση και προκαλούνται επεισόδια προσανατολίζεται η ΕΛΑΣ . Πρόκειται για δαπάνη έργου με προϋπολογισμό κόστους μεταξύ €40.000 έως €60.000 .

Ανάλογη θέση έχουν διμοιρίες της Γερμανικής Αστυνομίας

Η εικόνα θα αναμεταδίδεται απευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εκτιμάται η κατάσταση και να δίνονται οι ανάλογες εντολές στις επιχειρησιακές δυνάμεις σε πραγματικό χωροχρόνο επιχειρησιακής ανταπόκρισης, σε  επεισόδια με διαδηλωτές. Το υλικό τα έχει νομική ισχύ ενώ και οι πολίτες με έννομο συμφέρον θα έχουν πρόσβαση με σχετικό αίτημα .

Ωστόσο όπως επισημαίνεται από την ηγεσία της ΕΛΑΣ στο NantiaReport.gr, η διαδικασία είναι σε προπαρασκευαστικό στάδιο μέχρι την οριστική απόφαση στο αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί ώστε να υπάρχει σε κάθε διμοιρία Αστυνομικός σε χρέη εικονολήπτη προκειμένου να υπάρχει και νομική κατοχύρωση των Αστυνομικών στις ενέργειές τους.