Από τα χέρια του Συμβούλου του Υπουργού ΠΡΟΠΟ έπεσε ο Picasso

Η αστάθεια στην τοποθέτηση των πινάκων που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη κατά την παρουσία μετά την ανεύρεση τους “χρέωσε” την ΕΛΑΣ την πτώση του έργου τέχνης…

Αδιαμφισβήτητη η επιτυχία της ΕΛΑΣ με την ανεύρεση και σύλληψη του 49χρονου δράστη της κλοπής των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη ωστοσο εκτενή αναφορά έλαβε η πτώση του πίνακα από το σημείο που τον είχε τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Οπως σημειώνεται απο πηγές της ΕΛΑΣ τη διαχείριση μετά την ανεύρεση των έργων τέχνης, στο επικοινωνιακό επίπεδο, χειρίστηκε προσωπικά ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Αναστασάκος, άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας AGB. Αφού τοποθέτησε (σσ πρόχειρα και χωρίς ασφάλεια όπως αποδείχθηκε αφου επεσε) και στη συνέχεια έπιασε και επανατοποθέτησε τον Picasso με τα χέρια του στο τραπέζι της αίθουσας συνεντεύξεων. Η πράξη του έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων σε βάρος του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα (01/07-12.00) και μετά την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής, απολογείται καθώς κατηγορείται για την κλοπή των πινάκων με τίτλο «Γυναικείο Κεφάλι»Picasso και «Ο Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Piet Mondrian, το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη.
Το τρίτο σχέδιο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας του, αφού το χρησιμοποίησε για να σκουπίσει αίματα από το χέρι του και θεώρησε ότι το κατέστρεψε.