“Απευθύνεται σε μια χώρα που οι πολίτες της αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη, όμως δε μπορεί να υλοποιείται με την παράνομη μετανάστευση”

Με αφορμή τις εξαγγελίες του Υφυπουργού,  προβληματισμός σκέψης από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ

“Με την παρουσία του αλλά κυρίως με τις αναφορές του σε εκδήλωση της Πακιστανικής Κοινότητας Αθήνας, τις προηγούμενες ημέρες, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, θύμισε συμπεριφορές της προ-προ κατόχου του κατά το 2015, πριν το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα (“λιάζονται”, “εξαφανίζονται”, “ανοιχτοί διάδρομοι” κλπ ).
Πέρα από την ιθαγένεια, θα πρέπει να σταθούμε και σε κάτι πιο σημαντικό.

Για μας που ασχολούμαστε με την φύλαξη των συνόρων μας και με την διαχείριση του μεταναστευτικού, έχει ιδιαίτερη σημασία η αναφορά του Υπουργού πως “τα όνειρα δεν έχουν σύνορα” όπως επίσης και πως ” η κυβέρνηση θα βρει τρόπους να έρχονται οι Πακιστανοί με ασφάλεια και τάξη στην Ευρώπη”.

Αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός πως απευθύνεται σε μια χώρα που έχει 197 εκατ. κατοίκους (απογραφή 2017) ! οι οποίοι αναζητούν διέξοδο στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Αυτή η αναζήτηση όμως δεν μπορεί να υλοποιείται με την παράνομη μετανάστευση και κάθε παράγωγο αυτής. Όταν μάλιστα μετά από τέτοιες αναφορές ενισχύουμε ηθελημένα ή μη, τις μεταναστευτικές ροές.
Μετά θα λέμε, δεν τους καλέσαμε εμείς !
Το πρόσφατο παρελθόν, μας έχει διδάξει πως τέτοιες αναφορές μας οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και δυστυχώς δεν θα είμαστε και πάλι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε.”