Ιθαγένεια υποσχέθηκε ο Δ.Βίτσας στην πακιστανική κοινότητα (Video)

Προεκλογικές εξεγγελίες για την ιθαγένεια, προς την πακιστανική κοινότητα, από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε εκδήλωση της Πακιστανικής κοινότητας του αυτοκλητου προέδρου Τζαβεντ Ασλαντ, παρέστη και μίλησε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Υπουργός της Κυβέρνης, ανέφερε προς το κοινό -μέλη της Πακιστανικής κοινότητας, ότι στο νέο Νόμο που προωθεί η Κυβέρνη, αναφέρεται ότι όποιος διαβιεί επτά χρόνια στην Ελλάδα, με οποιοδήποτε έγγραφο στα στοιχεία του, μπορεί να παρατείνει την παραμονή του για ακόμα τρία έτη, ώστε να τακτοποιήσει τα δικαιολογητικά που απαιτεί η αναγνώριση της ιθαγένειας.

Αρχικά ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε το ακροατήριο για την υποδοχή που του επιφύλαξε και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας πω ότι στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουμε ένα σύνθημα. Και αυτό το σύνθημα λέει ότι τα όνειρα δεν έχουν σύνορα. Και τα όνειρα των απλών ανθρώπων είναι και αυτά απλά. (..) Και εγώ ανάμεσά σας με πολλή χαρά, βλέπω νεαρούς και μικρότερα παιδιά, και βλέπω αυριανούς γιατρούς, αυριανούς μηχανικούς αυριανούς δικηγόρους σαν τον Τσάβι… μακριά από δικηγόρους, αυριανούς ανθρώπους που θα προσφέρουν στην Οικονομία και στον εαυτό τους αλλά θα προσφέρουν και καλοσύνη σε όλο τον κόσμο. Και αυριανούς ποδοσφαιριστές. Γι΄αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί», επεσήμανε.

Συλλήψεις για διακίνηση λαθρομεταναστών και σκληρή αντιπαράθεση με τον Πακιστανό Πρέσβη στην Αθήνα, είχε κατά το παρελθόν ο αυτοκλητος πρόεδρος,  Τζαβέντ Ασλάμ

Σε ερωτήσεις από το ακροατήριο, ανφορικά με την προυσία στο ακροατήριο περίπου 1.000 ατόμων, ωστόσο μόλις 150 ήταν μέλη οικογενειών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε: «Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει αλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ. Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Στην αποφώνησή του ο Δημήτρης Βίτσας, εξέφρασε την προσδοκία: «Και να βρούμε τρόπους ώστε να ερχόσαστε στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη και να έχετε μια τέτοια ελευθερία και να μην κινδυνεύετε ούτε μέσα στα κοντέινερ, ούτε μέσα σε θάλασσες, ούτε σε όλα αυτά που έχετε περάσει και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Και το τελευταίο: Μάθετε ελληνικά, μάθετέ μας ουρντού».

Ωστόσο για τους γνωρίζοντες, ο Τζαβεντ Ασλαντι, αποτελεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με ποινικές εμπολοκές και συλλήψεις από την  Ελληνική Αστυνομία, χωρίς την απόλυτη αποδοχή των Πακιστανών διαβιούντων στην Ελλάδα, με τον ίδιο να εμφανίζεται ως ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας .

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση λαθρομεταναστών από την πακιστανική δικαιοσύνη, έχει εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol με σφοδρή αντιπαράθεση με τον Πρόξενο του Πακισταν στην Αθήνα.

  • τις 6 Δεκεμβρίου 2006 συλλαμβάνεται από την ΕΛ.ΑΣ καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα της Interpol προερχόμενο από το Πακιστάν (από  2 Σεπτεμβρίου 2006) για δουλεμποριο, και διακίνηση λαθρομεταναστών και λαθραία διακίνηση ανθρώπων. Λίγους μήνες αργότερα η ελληνική δικαιοσύνη απορρίπτει ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακισταν με το σκεπτικό ότι δε στοιχειοθετείται το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη και την αθωωτική απόφαση, αποφασίστηκε να μην εκδοθεί, ενώ μαρτυρες κατέθεταν ότι στην περίπτωση που εκδοθεί, δεν θα έχει δίκαιη δίκη και επιπλέον κινδυνεύει η ζωή του.
  • το Μάιο 2012, συλλαμβάνεται ξανά με ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Πακιστάν για την ίδια υπόθεση. Καταθέται ωστόσο αίτημα για πολιτικό άσυλο και γίενται δεκτό, κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεσή του με τον Πρόξενο του Πακισταν στην Αθήνα, Χαλέντ Οσμάν.
  • στις 8 Αυγούστου 2015, ο Τζαβέντ Ασλάμ συλλαμβάνεται από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ για εξύβριση και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι Αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και άλλα τέσσερα άτομα ενδεδυμενοι με κελεμπίες καθώς οι πινακίδες που έφερε το όχημα προέκυπτε στο σύστημα του τερματικού ότι είχαν καταργηθεί μετά από δήλωση απώλειας του Έλληνα ιδιοκτήτη του. Ωστόσο στη συνέχεια διακριβώθηκε ότι ο Πακιστανός αγοραστής του οχήματος, δεν προχώρησε τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και ο Έλληνας πρώην νόμιμος κατοχος του οχήματος, τις ακυρώσει για φορολογικούς λόγους. Ο Τζαβέντ Ασλάμ είχε αλληλομηνυθεί με Αστυνομικό για ρατσιστική επίθεσηκαι ψευδή καταμήνυση αντίστοιχα.
  • στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, συλλαμβάνεται με δέκα ακόμη μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα μετά από κινητοποιήσεις διαμαρτηρίας με αίτημα να φύγει…ο Πρέσβης του Πακιστάν από την Αθήνα.
  • στις 5 Ιανουαρίου 2016, μετά από μήνυση που καταθέτει ο πρόξενος του Πακιστάν στην Αθήνα για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και απειλή, ο Τζαβέντ Ασλάμ συλλαμβάνεται για μια ακόμα φορά από αστυνομικούς του Α.Τ Συντάγματος.