Ανώτατο Συμβούλιο της ΕΛΑΣ: Το βέτο Λώλη και οι ενστάσεις των Αξιωματικών που απορρίφθηκαν

Το κλίμα που είχε διαμορφωθεί από τη σύγκλιση του Συμβουλίου Μεταθέσεων, και οι εντάσεις σε συνδυασμό με εκφράσεις που διατυπώθηκαν από Ανώτατους Αξιωματικούς δε βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Ολοκληρώθηκε το Ανώτερο Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. (21/07) για την αξιολόγηση των προσφύγων- ενστάσεων των Αξιωματικών στος πρόσφατες μεταθέσεις τους, από τη σύγκλιση του Συμβουλίου Μεταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr ανένδοτο εμφανίστηκε το Ανωτατο Συμβούλιο της ΕΛΑΣ (21/07) για “αποκατάσταση” των Βασίλη Μπερτάνου, και Σπυρου Ψυχογιού μέχρι πρότινος επικεφαλής στο Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος και συο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, αντίστοιχα.  Όπως έντονα συζητήθηκε στους κύκλους της Ασφάλειας Αττικής η μετακίνηση του Α/Υδ Βασίλη Μπερτάνου ήταν συνέπεια “οχλήσεων” μετά τις διαδοχικές προσαγωγές του Ρουβίκωνα και τη σύλληψη του επικεφαλής της αναρχικής συλλογικότητας. Για την περίπτωση του Αξιωματικού Σπύρου Ψυχογιού, προϊστάμενος του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν  τις σκαλιστές σχέσεις με τον Υπαστυνομου της υπηρεσίας του Μιχάλη Λωλη, ο οποίος επέλεξε και τον αντικαταστάτη του, Α/Β’  Λιανό.
Αντιδράσεις προκάλεσε και η μετακίνηση Αξιωματικού των ΜΑΤ στον οποίο “χρεώνεται” η υπηρεσιακή του διάθεση στη συνοδεία του τέως Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η ένσταση του οποίου απορρίφθηκε και μένει ως έχει ορισθεί στο Α.Τ. Ασπροπύργου.