Ρουβίκωνας και καταλήψεις μετακίνησαν τον τμηματάρχη της Κρατικής- Μέλος της ΔΑΔΑ τοποθετήθηκε στο τμ.Ρατσιστικής Βίας

Με τις τοποθετήσεις  των νέων Αξιωματικών να προκαλούν περισσότερες “συζητήσεις” από τις μετακινήσεις των Τμηματαρχών Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εσωτερικών Μεταθέσεων εντός ορίων ΓΑΔΑ

Η μετάθεση του επικεφαλής του ΥΚΑ2/ ΔΑΑ, Α/ΥπΔ Βασίλη Μπερτάνου, στην ευθύνη της Υπηρεσίας του οποίου είναι η κίνηση ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου και είχε αναλάβει τις δικογραφίες των συλληφθέντων μελών της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα- προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στους Αξιωματικούς και σε όσους γνωρίζουν υπηρεσιακά των Ανώτερο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Όπως επισημαίνεται στο Nantiareport.gr, για τον Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ..”παραλληλα κατέχει πτυχίο Κοινωνιολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογία και στον τομέα των Ποινικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής Αθηνών και είναι μέλος του ΚΕΜΕΑ. Γνωρίζει το αντικείμενο της Υπηρεσίας, όσο κανεις αλλος και εχει συμβάλει τα μέγιστα, στις επιχειρησιακές δράσεις της ΔΑΑ σε αντιμετώπιση των ομάδων του αντιεξουσιαστικού χωρου”, ανάφεραν μεταξύ άλλων Αξιωματικοί που γνωρίζουν την πορεία του.

Με την απόφαση του Συμβουλίου να έχει μετακινήσει τον Υποδιευθυντή της ΕΛΑΣ στο Τμήμα Ασφαλείας του Περιστερίου, με παρέμβαση του Αρχηγού, η μετακίνηση του ορίσθηκε στο ΤΑ Μοσχάτου. Ωστόσο πληροφορίες του Nantiareport.gr θέλουν τον Αξιωματικό της ΕΛΑΣ να προσφεύγει προς ακύρωση της μετακίνησής του, ως εχει το δικαίωμα.

“…αν για τον οποιοδήποτε λόγο το Συμβούλιο, έκρινε ότι έπρεπε να μετακινηθεί ο Υποδιευθυντής, θα μπορούσαν τουλάχιστον να τον τοποθετήσουν σε Υπηρεσία σχετική με το αντικείμενο που γνωρίζει ώστε να συνδράμει στην επιχειρησιακή διαχείριση της κίνησης ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την τοποθέτηση του στο ΤΑ Εξαρχείων … στο Μοσχάτο- να κάνει τι- να υπογραφεί σφράγιση για έρευνες σε οικιακές …. ντουλάπες;..” σχολιάζει στο Nantiareport.gr Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Χωρίς αιτιολόγηση -καθώς δεν προβλέπεται- ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εσωτερικών Μεταθέσεων εντός ορίων ΓΑΔΑ

Άλλη μια μετακίνηση η οποια εχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις είναι του Τμηματάρχη της Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, Σπύρου Ψυχογιού, ο οποίος έχει βρεθεί- σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr – σε έντονη αντιπαράθεση με τον Υπαστυνόμο της Υπηρεσίας και μέλος της ΔΑΔΑ, Μιχάλη Λωλη.

Το Συμβούλιο είχε την άποψη, να μετακινήσει τον Αξιωματικό της ΕΛΑΣ εκτός ΔΑΑ, ωστόσο απο αντίδραση συνδικαλιστών που συμμετείχαν, αποφασίστηκε η τοποθέτησή του στο ΤΑ Ζωγράφου.

Στη θέση του Τμηματάρχη του ΥΚΑ4ο/ΔΑΑ, σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr-αποφασίστηκε από το Συμβούλιο στις Εσωτερικες μετακινήσεις Αξιωματικών της ΕΛΑΣ (29/06) η τοποθέτηση Υ/Β από τμήμα της Δ/νσης Πειραιά, όπως επισημαίνεται απευθείας στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και όχι με διάθεση στη ΔΑΑ.

Στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε βάρος του Υ/Β, αναφορά από Αστυφύλακα συνάδελφό του, για ηθικά επίμεμπτη σε βαρος του συμπεριφορά

Ίδιες πηγές σημειώνουν ότι “…η ένταξη του συγκεκριμένου Αξιωματικού της ΕΛΑΣ, στη ΔΑΔΑ και οι εξαιρετικά κακή σχέση του Τμηματάρχη με τον έτερο Υπαστυνόμο της Υπηρεσίας, ιδρυτικό μέλος της ΔΑΔΑ, οδήγησαν στην μετακίνησή του εντος του ΥΚΑ4ο/ΔΑΑ”…

Πληροφορίες του Nantiareport.gr αναφέρουν παρέμβαση του Υπαρχηγού, κατ εντολήν της ομάδας των “53ών του ΣΥΡΙΖΑ”, παρά τις έντονες αντιδράσεις από το Συμβούλιο για διατήρηση του Τμηματάρχη της Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στη θέση του, με την τελική ανακοίνωση να αποφασίζεται η μετακίνηση του Αξιωματικού στο ΤΑ Ζωγράφου.