Εξάρχεια: Επίθεση στους Αστυνομικούς της ΥΜΕΤ έξω από την οικία Φλαμπουράρη- Με ράμματα Ανθυπαστυνόμος επικεφαλής διμοιρίας

Με ράμματα και σε νοσηλεία παρέμεινε Ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ επικεφαλής διμοιρίας της ΥΜΕΤ μετά από επίθεση που δέχθηκε μάρμαρο στο χέρι.

Με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και δέκα ράμματα, από χτύπημα με μάρμαρο που απέρριψαν οι αντιεξουσιαστές, για ελάχιστα χιλιοστά δεν έπληξε τένοντα του χεριού του, ο Ανθυπαστυνόμος της ΥΜΕΤ και αν.Ταμιας της ΕΑΣΥ Αθηνών, Γιάννης Τσοκαναρίδης, μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσηλεία στο 401ΓΣΝ μεχρι τουλάχιστον και τη Δευτέρα (23/07)

Ήταν μια (ακόμα) προαναγγελθείσας στους διαδικτυακούς ιστότοπους διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιτικου χώρου καταδρομική επίθεση (21/07-02.00) από οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών σε βάρος της στατικής διμοιρίας εξωτερικά της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν από την πλατεία και προσέγγισαν το σημείο όπου διμοιρία της ΥΜΕΤ, από την Υπουργοποίηση του Αλέκου Φλαμπουράρη διατίθεται σε στατική φύλαξη, επί της Βουλγαροκτόνου. Οι Αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την κίνηση των ατόμων και επιχείρησαν απώθηση με τον επικεφαλής της διάταξης να δέχεται χτύπημα από μαρμαρογωνία, τραυματίζοντάς τον στο χέρι.

Παρά το γεγονός ότι η οικία είναι άδεια, καθως σε μια από τις επιθέσεις που ειχαν σημειωθεί κατ’ επανάληψη, ο Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης είχε εγκαταλείψει την οικία του και με την οικογένεια του μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο διαμονής, η ΕΛΑΣ εξακολουθεί να διαθέτει δυνάμεις στατικής φύλαξης σε 24άωρη βάρδια με τους Αστυνομικούς να βρίσκονται σε επανάληψη αντιμέτωποι με καταδρομικές εμπρηστικές επιθέσεις με ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών βομβών μολωτοφ και μαρμάρων από τις οργανωμένες ομάδες των αντιεξουσιαστών της πλατείας.

Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των Αστυνομικών έχουν επισημάνει στην πολιτική και φυσική ηγεσία τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουν από τις επαναλαμβανόμενες “τυφλες” επιθέσεις των οργανωμένων ομάδων του “χωρου”. “Το σημειο κρίνεται πλήρως επικίνδυνο, και οταν διαθέτεις δύναμη με 8 ατομα να το φυλαξουν, ειναι ακομα πιο επικινδυνο, και καποια στιγμη, θα γινουν και χειροτερα. Εγκληματικη αμέλεια; Εκθεση σε κίνδυνο; Πρέπει η Υπηρεσίας να προστατεύει το έμψυχο δυναμικό της, και τα Μετρα Τάξης να διαμορφώνονται ανάλογα με τις συνθήκες αντι  να παραμένουν σύμφωνα με τον .. αρχικό σχεδιασμό”, σημειώνουν οι υπηρετούντες Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ.

Για την καταδρομική επίθεση δεν έγιναν προσαγωγές ούτε συλλήψεις.