“Ορμητικός” ο Ρουβίκωνας έστειλε στο Περιστέρι τον προϊστάμενο της Κρατικής που τους συνελάμβανε

Ολοκληρώθηκαν  οι εσωτερικές μεταθέσεις Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με αξιοσημείωτες μετακινήσεις και παρασκήνιο.

Με 169 συλλήψεις σε καταδρομικές δράσεις  μελών της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, την εξιχνίαση και ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, την ταυτοποίηση και σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, ταυτοποιήσεις στη συμπλοκή στο Πέραμα, τη διερεύνηση της Marfin, περισσότερες από 60 ταυτοποιήσεις μελών της ΧΑ και 200 αντιεξουσιαστών σε 4000 συλλήψεις και 330 εξιχνιάσεις υποθέσεων, ολοκληρώθηκε ο υπηρεσιακός κύκλος του προϊσταμενου του ΥΚΑ2/ της Ασφαλειας Αττικής.

Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr  αναφέρουν ότι στις εσωτερικές μεταθέσεις Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε – μεταξύ αλλων- η μετακίνηση του προϊσταμένου του 2ου τμήματος  της Κρατικής Ασφαλειας Βασίλη Μπερτάνου, σε Υπηρεσία του Περιστερίου. Πρόκειται για τον Αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ειχε στην ευθύνη του ομαδες που ειχαν ως αντικείμενο τη συλλογή πληροφοριών για ομάδες του αντιεξουσιτικου χώρου και η Υπηρεσία το σχημάτιζε τις δικογραφίες για τις δράσεις του Ρουβίκωνα.

Η μετακίνηση του Αξιωματικού της Κρατικής Ασφαλειας έρχεται λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Γιώργου Καλαϊτζιδη (29/06-14.00) με την παρέμβαση του Προϊσταμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου (29/06), για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,  με αφορμή ανάρτησή του με απειλές κατά Mediaκού Ομίλου. Ο Γιώργος Καλαϊτζιδης παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ καθώς παραπέμφθηκε (30/06) στο αυτόφωρο, κι ενώ η συνήγορος του που μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο, σε έντονο ύφος φώναζε στο ισόγειο προς τους Αστυνομικους της Φρουράς, “αφήστε με να ανέβω θα σας αναφέρω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, “πλήρωσε” τις πιέσεις που άσκουσε στη Διοίκηση για να εκτελεστούν οι Εισαγγελικές παραγγελίες εκκένωσης των καταλήψεων που παρά τις αποφάσεις που έχουν διαβιβαστεί στην ΕΛΑΣ δεν εκτελούνται.

Το ρεπορτάζ του Nantiareport.gr βρίσκεται σε εξέλιξη και το παρασκήνιο φημολογείται εντονότατο. .