Αναζητούν συσχετισμούς και ανακατανομές μεταξύ των ομάδων του Οργανωμένου Εγκλήματος μετά την εκτέλεση Στεφανάκου

Η δράση οργανωμένων εγκληματικών ομάδων και οι πρακτικές μαφίας που εφαρμόζουν έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές, με την ηγεσία της Κατεχάκη να προκαλεί “εσωτερικό ανασχηματισμό” μεταξύ των Υπηρεσιών Ασφαλείας

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αξιωματικοί της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του κλάδου Ασφαλείας, αποφασίστηκε η ενίσχυση του συντονισμού των πληροφοριακών Υπηρεσιών και αναδιάταξη των υπηρετούντων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, καθώς και στα Τμήματα Δίωξης Εκβιαστών, του κατά Ιδιοκτησίας -Ληστειών, και του Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό επίσης έχει περιληφθεί η αξιολόγηση πληροφοριών και συνδρομή με στοιχεία από τις έρευνες των Τμημάτων της Δίωξης Ναρκωτικών και της Οικονομικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συστηματική ανάλυση και αποτύπωση των συσχετισμών προσώπων που έχουν οργανωμένη δράση σε προστασία και εκβιασμούς ενώ υπάρχει αναφορά με λεπτομέρειες για τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και τις όποιες “ανακατανομές” μεταξύ των οργανωμένων ομάδων, στοιχεία τα οποία έχουν περιληφθεί στο υπόμνημα που υπέβαλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Άρειο Πάγο.

Η εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου έξω από το σπίτι του στο Χαϊδάρι (17/01 2018), είχαν εκτιμήσει τα στελέχη της Ασφάλειας, «θα προκαλέσει αιματηρές συγκρούσεις στον κόσμο του της νύχτας, μεταξύ φίλων και αντιπάλων εν ζωή του δολοφονημένου τέως βαρυποινίτη». Στα στοιχεία που προέκυψαν, οι αναλυτές της Ασφάλειας απέδιδαν τη δολοφονία του σε ανακατανομή των ομάδων της “νύχτας” με τις “ισορροπίες” μεταξύ των προσώπων να έχουν διαταραχθεί.

Όπως επίσης αποτυπώνεται σε αυτή την έκθεση, από τις αρχές του έτους (2021) τέσσερις εκτελέσεις από τις Αρχές αποδίδονται σε δράσεις του Οργανωμένου Εγκλήματος, με αδιαφανή σύνδεση στις επαφές και τους συσχετισμούς μεταξύ τους . Τα θύματα είχαν απασχολήσει, είτε σε ερευνητικό πεδίο είτε και με εμπλοκή τους σε ποινικές πράξεις, κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, ενώ οι δολοφονίες τους -μέχρι σήμερα- δεν έχουν εξιχνιαστεί . Στο Οργανωμένο Έγκλημα αποδίδεται και η εκτέλεση (09/04) του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.