Άλιμος: Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ- Οι δράστες τον έπληξαν με 10 βολίδες στο σώμα

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστικής εξέτασης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο

Το πρωί του Σαββάτου (10/04) ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η καθηγήτρια της ιατρικής σχολής κ. Σταυρούλα Παπαδόδημα συνολικά 10 βολίδες από πυροβόλο όπλο δέχθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ εκ των οποίων 6 βολίδες τον έπληξαν στο θώρακα, και 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Απο τα εγκληματολογικά εργαστήρια η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες και τις βολίδες από τη σκηνή εγκλήματος, το πιστόλι των 9mm που χρησιμοποίησαν οι δράστες στη δολοφονική επίθεση στον δημοσιογράφο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ περισυνέλεξαν 13 κάλυκες από πιστόλι των 9mm, τρία θραύσματα βολίδων και τρεις παραμορφωμένες βολίδες.

Αυτόπτες μάρτυρες τρεις εργάτες του Δήμου και περίοικοι υποστηρίζουν ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς αλλά κρότους σαν “απότομο κλείσιμο κάδου” ή “εξάτμιση” κάτι που δικαιολογεί ο ανοιχτός χώρος που δολοφόνησαν τον αστυνομικό συντάκτη.

Με τα πειστήρια και την αυτοψία στη σκηνή εγκλήματος εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό τον Γιώργο Καραϊβάζ, ενισχύοντας την αρχική  τους εκτίμηση για συμβόλαιο θανάτου στο όνομα του δημοσιογράφου. Αναλυτές της Ασφάλειας θα ζητήσουν πρόσβαση στο αρχείο του Γιώργου Καραϊβαζ ενώ θα θέσουν υπόψιν τους κείμενα που υπέγραφε στην ιστοσελίδα bloko.gr στο ενδεχόμενονα βρουν απαντήσεις για τα κίνητρα της δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη. Με εισαγγελική Διάταξη το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβαζ πρόκειται  να εξεταστεί ωστε από συνομιλίες και περιεχόμενο να προκύψουν ενδεχομένως ύποπτες επαφές. Ενλω με ραδιογωνομέτρηση οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ θα αναζητήσουν στίγματα κεραιών στην περιοχή πριν και μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, σε συσχετισμό προς εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από μαρτυρίες έχουν προκύπψει ότι οι δύο δράστες επέβαιναν σε δίκυκλο μικρού κυβισμού, με τον οδηγό ο οποίος φορούσε κράνος και σκούρα ρούχα, ο συνεπιβάτης ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα, κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του με την κουκούλα από το χακί μπουφάν του ενώ έφερε μαύρη χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά και πυροβόλησε τον πεζό Γιώργο Καραϊβαζ σχεδόν εξ επαφής μόλις είχε αποβιβαστεί από το μαύρο τζιπ που οδηγούσε. Το μικρού κυβισμού δίκυκλο προσέγγισε και δέχθηκε τα φονικά πυρά.

Αναλυτές της Ασφάλειας τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουν πρόσβαση στο αρχείο του Γιώργου Καραϊβαζ ενώ θα θέσουν υπόψιν τους κείμενα που υπέγραφε στην ιστοσελίδα bloko.gr στο ενδεχόμενονα βρουν απαντήσειγια τους δράστες της δολοφονίας του. Επίσης το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβαζ πρόκειται  να εξεταστεί ωστε από συνομιλίες και περιεχόμενο να προκύψουν ενδεχομένως ύποπτες επαφές. Με Εισαγγελική Διάταξη αναμένεται άρση των επικοινωνιών του ενώ με διαδικασία ραδιογωνομέτρησης θα αναζητηθούν στίγματα κεραιών πριν και μετά το έγκλημα στην περιοχή σε συσχετισμό με την υπόθεση.

Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί τογ ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής θα λάβουν καταθέσεις από το σύζυγό του και τον ηλικίας 21ετων γιο του, καθώς και από στενούς συνεργάτες του δημοσιογράφου ώστε να διευκρινίσουν αν είχε δεχθεί απειλές στο ενδεχόμενο να είχε εκμυστηρευτεί ανησυχίες τους με κάποιους ωστε να προσδιορίσουν τα κίνητρα που οδήγησαν στην μαφιόζικης πρακτικής επίθεση σε βάρος του.