Άρτα: Νεκρός ο πατέρας σε απόσταση από το μαντρί όπου εντοπίστηκε σώος ο γιος του

Η εξαφάνιση πατέρα και γιου στο δρόμο από Λαμία για Άρτα, προκάλεσε κινητοποίηση των Αρχώς σε έρευνα και διάσωση των δύο ανδρών

Σε κατάσταση σύγχυσης, εντοπίσθηκε (26/09-12.000), στην περιοχή Σεργούλα Φωκίδας, μέσα σε μαντρί ο 38χρονος γιος τον οποία αναζητούσαν οι Αρχές μαζί με τον 68χρονο πατέρα του.

Ο 68χρονος εντοπίσθηκε μέσα στο όχημά του, σε μικρή απόσταση από το μαντρί, με χτυπήματα στο σώμα και σε κακή κατάσταση. Εξετάζεται το σενάριο άγρια ζώα της περιοχής να βρέθηκαν στο σημείο που εντοπίσθηκε το πτώμα του 68χρονου, ωστόσο αναμένεται η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η εξαφάνιση πατέρα και γιου είχε δηλωθεί από τους οικείους τους, την περασμένη Τετάρτη (20/09) όταν ξεκίνησαν από τη Λαμία για να επιστρέψουν στην Άρτα, με προκαθορισμένη ώρα άφιξης, χωρίς ωστόσο να φτάσουν στο προορισμό τους.

Μαρτυρία βοσκού από την ορεινή Φωκίδα, είχε αναφέρει στους διασώστες, ότι είχε εντοπίσει το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή την παρουσία οχήματος, στο οποίο επέβαινε ένας άνδρας με κολλάρο στο οποία διέκρινε αιματηρά ίχνη .

Είχε προηγηθεί η μαρτυρία των ιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας, ότι ο 38χρονος γιος, είχε λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία για τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί, στην περιοχή του Τυμφρηστού Φθιώτιδας ,με κολλάρο. Ενώ τραύμα που έφερε στο πόδι δεν του επέτρεπε να οδηγήσει και είχε μεταβεί από την Άρτα στη Λαμία, ο πατέρας του για να τον παραλάβει και ξεκίνησαν το ταξίδι τους, κατευθυνόμενοι προς την Άρτα. Ως διαδρομή επελέγη η εθνική οδός Θερμοπυλών – Αντιρρίου, και η τελευταία επικοινωνία του 68χρονη ήταν δύο σχεδόν ώρες πριν την εκτιμώμενη άφιξή τους, όπως είχε αναφέρει σε συγγενή τους. Έκτοτε ωστόσο δεν είχαν νεότερη επικοινωνία .

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, από την ανάλυση των στιγμάτων των κινητών τους- ένα 24ωρο μετά την “εξαφάνιση” πατέρα και γιου, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (21/09), το τηλέφωνο του είχε απενεργοποιηθεί στην περιοχή.