“Άλλο μάχιμες υπηρεσίες και άλλο “ξεκούραστες” υπηρεσίες με παρα φύσην “προνόμια”…”|ΑΠΟΨΗ*

“..Ας φτιάξουμε επιτέλους έναν Κώδικα Μεταθέσεων ΧΩΡΙΣ ” παραθυράκια ” -ευάερα και ευήλια -…γιατί εδώ και χρόνια ΠΡΩΤΑ σχεδιάζουμε .. τα παραθυράκια και μετά προσαρμόζουμε τον Κώδικα ..σ’ αυτά..”

image

ΑΝ . .( λέω ΑΝ.. ) έστω και τώρα-σωτήριον έτος 2016- γίνει πραγματικότητα σχέδιο νόμου, που για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα πριμοδοτεί και θα δίνει κίνητρο στους συναδέλφους να υπηρετήσουν – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ… ΟΙ ΙΔΙΟΙ και ΟΙ ΙΔΙΟΙ σε ΜΑΧΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑ.. και όχι να ψάχνουν με το παραμικρό να βολευτούν από τα βρεφικά χρόνια της υπηρεσιακής τους ζωής.. σε “ξεκούραστες” υπηρεσίες με παρα φύσην “προνόμια”..

Αλλά γιατί όχι άλλωστε ;;;
Εξάλλου δεν υπάρχει αντικειμενικός σεβαστός και καθαρά διακριτός διαχωρισμός της προσφοράς της μιας υπηρεσίας από την άλλη.
Λίγο-πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές… και για να μην παρεξηγηθώ δεν είναι μόνο η ΔΑΕ… αλλά και πολλές άλλες υπηρεσίες… που καλώς ή κακώς έχουν υψηλότερη επικινδυνότητα και ταλαιπωρία σε πολλά επίπεδα…
ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ … για πρώτη πρώτη φορά θα επιχειρηθεί να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και έμπρακτη ΑΜΟΙΒΗ-ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ σε όσους λιώσανε τα παπούτσια τους στους δρόμους και όχι στους διαδρόμους αρχηγείων, υπουργείων.. πολιτικών γραφείων και όχι μόνο…
Ας φτιάξουμε επιτέλους έναν Κώδικα Μεταθέσεων ΧΩΡΙΣ ” παραθυράκια ” -ευάερα και ευήλια -…γιατί εδώ και χρόνια ΠΡΩΤΑ σχεδιάζουμε .. τα παραθυράκια και μετά προσαρμόζουμε τον Κώδικα ..σ’ αυτά!!!

Η λύση δεν είναι τόσο δύσκολη…
Σεβασμός στα χρόνια υπηρεσίας, στις υπηρεσίες που έχεις υπηρετήσει, στα χρόνια ” του πεζοδρομίου “, στον θεσμό της οικογένειας και όλα τα άλλα τα.. ” εξαιρούνται “…
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αυτών, παρά μόνο σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ…!

Γιατί ΜΑΚΑΡΙ τα βασίκα σημεία να ήτανε μόνο εννιά…
Εγώ εύκολα θα μπορούσα να προτείνω τουλάχιστον άλλα …εννιά!
Καλή τύχη λοιπόν …στις όποιες προτάσεις… ( γιατί η μετάθεση πολλών από μας στηρίζεται καθαρά στην τύχη και στην συγκυρία και όχι σε ένα προγραμματισμό, με γνώμονα να μην προσπαθεί ο καθένας μας καθημερινά να γίνει η ” εξαίρεση ” αλλά ο …ΚΑΝΟΝΑΣ!!!)
___________
* ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ