Αιφνιδιασμός της ΕΛ.ΑΣ από το συντονισμένο εμπρηστικό μπαραζ

Σε 12′ προκάλεσαν εμπρησμούς σε έξι περιοχές της Αττικής, χτύπησαν σε 6 περιοχές, παραδίδοντας στις φλόγες 13 οχήματα και δύο ΑΤΜ

Οι εμπρησμοί τα ξημερώματα της Δευτέρας, αιφνιδίασαν την ΕΛΑΣ σε μια προσπάθεια “επανενεργοποίησης” οργανωμένων ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου και αλληλέγγυων υποστηρικτών τους, από τις πλατείες σε μια προσπάθεια να αποκεντρώσουν τα Εξάρχεια .

Σε 12΄ λεπτά (18/05-02:06 έως 02:18), σε 6 περιοχές της Αθήνας, σε οργανωμένο σχέδιο έδρασαν οι εμπρηστές σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κυψέλη και Γαλάτσι. Συνολικά 12 οχήματα σούπερ μάρκετ και ταχυμεταφορών, επιχειρήσεις οι οποίες παρείχαν υπηρεσίες στην περίοδο της καθολικής αναστολής εμπορικών επιχειρήσεων, τις οποίες ο αντιεξουσιαστικός χώρος εγκαλούσε για το περιβάλλον εργασίας των υπαλλήλων τους. Από τις συνολικά 47 προσαγωγές , αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή τους στις επιθέσεις.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο NantiaReport.gr ότι με αυτή την εξέλιξη του εμπρηστικού μπαραζ , εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα οι ομάδες του “χώρου” θα κλιμακώσουν τις ακτιβιστικές καταδρομικές τους ενέργειες, ως ανίποινα στην αστυνομική παρουσία όλο αυτό το διάστημα και πρόσφατα στις πλατείες. Στον άμεσο σχεδιασμό η εντατικοποίηση και ανάπτυξη εμφανών και “κρυφών” ομάδων σε σημεία της πόλης, επανενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου ενημέρωσης της ΕΛΑΣ.