Αττικη: Μπαράζ εμπρησμών και βανδαλισμών απο οργανωμένες ομάδες

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ

Πληροφορίες του Nantiareport.gr αναφέρουν ότι η παρατηρητικότητα και η άμεση ανταπόκριση των πληρωματων τριών περιπολικών είχε αποτέλεσμα με προσαγωγές περι των 40υπόπτων.
Οργανωμένες ομάδες επιδόθηκαν σε μπαράζ εμπρησμών και έθεσαν σε αυξημένη επιχειρησιακή ανταπόκριση τα πληρώματα της Πυροσβεστικής και της Άμεσης Δράσης. Οι δράστες έχουν επιδοθεί σε μπαράζ εμπρησμών σε διάστημα  15λεπτών από τη 01.00 (18/05) και έχουν κάψει 10 αυτοκίνητα -φορτηγάκια εταιριών σούπερ μάρκετ και ταχυμεταφορών και ΑΤΜ  στο Παγκράτι, τα Πετράλωνα τη Νεα Σμύρνη, την Κυψέλη, το Γαλάτσι, και το Χαλάνδρι.
– Στο Νέο Κόσμο, προκάλεσαν εμπρησμό σε 3 οχήματα εταιρείας ταχυμεταφορών, σταθμευμένα στην οδό Καλλιρρόης. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε άλλα 2 αυτοκίνητα πολιτών.
– Στο Παγκράτι, πυρπόλησαν δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, στη συμβολή των οδών Φρύνης και Ηλιάδου.
– Στη Νέα Σμύρνη, προκάλεσαν φωτιά σε 2 οχήματα εταιρείας ταχυμεταφορών, στη συμβολή της Σταδίου με την Ελ.Βενιζέλου, και σε ΑΤΜ στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Αιγαίου και 1 ακόμη ΑΤΜ στη συμβολή της οδού Παλαιολόγου με την Ομήρου.
– Στο Γαλάτσι, με εμπρησμό κατέστρεψαν 2 οχήματα σταθμευμένα στην οδό Αμυκλών.
– Στην Κυψέλη στην οδό Βελβεντού προκάλεσαν εμπρησμό σε βαν σούπερ μάρκετ.
– Στο Χαλάνδρι, επί της Κώστα Βάρναλη, πυρπόλησαν ένα από τα οχήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ . Από τη φωτιά που επεκτάθηκε προκλήθηκε έκρηξη στο τεπόζιτο καυσίμων, με αποτέλεσμα από το ωστικό κύμα να εκτιναχθεί και να καταλήξει στην πρόσοψη του καταστήματος.

Περισσότεροι από 25 Πυροσβέστες με 12οχηματα επιχείρησαν στο έργο κατάσβεσης των εστιών φωτιάς στους εμπρησμούς που προκάλεσαν οι ταραξίες . Προανάκριση και δικογραφία έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.