Αγία Βαρβάρα: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών στους τρεις ανήλικους δολοφόνους

Το Tριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων καταδίκασε για ηθική αυτουργία στη δολοφονίας της μητέρας της καταδικάστηκε η 15χρονη κόρη της, και ως δράστες του εγκλήματος καταδικάστηκαν ο 17χρονος Ρουμάνος σύντροφός της και ο ηλικίας 16 ετών φίλος τους από το Λουτράκι

Ομόφωνη η απόφαση του Tριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων της Αθήνας χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, σε μια δίκη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών καταδίκασε τους τρεις ανήλικους σε κάθειρξη 8ετων.

Η Εισαγγελέας ζήτησε την ανακήρυξη ενοχής και για τους τρεις ανηλικους, σημειώνοντας στην αγόρευσή της ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί με τρομακτική σκληρότητα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης εκ των κατηγορουμένων, δήλωσε, «Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο.

Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο».