Αγία Βαρβάρα: Ο σκληρός, ο αποφασισμένος και η ερωτευμένη- Οι τρεις ανήλικοι δράστες στην άγρια δολοφονία της μητέρας

Ψυχρή και αδιάφορη κρατείται στα δωμάτια φιλοξενίας του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής η ανήλικη από την Αγία Βαρβάρα, καθώς κατηγορείται για ηθική αυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία της μητέρας της

Ως να μην έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τα νέα δεδομένα στη ζωή της, λέει ότι είναι μετανιωμένη …έκλαψε και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, όταν πια μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Ανακρίτρια Ανηλίκων. Το ενδιαφέρον της 15χρονης ακόμα και σε αυτή την περίσταση, παραμένει στο 17χρονο Ρουμάνο σύντροφός της, επίσης κρατούμενο στα δωμάτια φιλοξενίας του Τμήματος Ανηλίκων. Στην ομολογία της η έφηβη κόρη της 50χρονης, διαφαίνεται ο τυφλός έρωτας και η μεγάλη αγάπη που έχει για τον 17χρονο Ρουμάνο, με τους Αστυνομικούς να επισημαίνουν ότι θα «ήταν αδύνατον να του φέρει αντιρρήσεις» ενώ επισημαίνουν και τους εκβιαστικούς όρους που είχε επιβάλει την παρουσία του μέσα από την 15χρονη στο διαμέρισμα της μητέρας της, γεγονός που αποδίδεται ως καταλυτικό δεδομένο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας, κατά την κράτησή της, δείχνει ως να μην έχει πλήρως συνειδητοποιήσει την πράξη της. Οι αναλυτές της Ασφάλειας, μέσα από την απολογία της 15χρονης, διαβλέπουν ότι εμμένει να επικαλείται καταπίεση και κακομεταχείριση όπως περιγράφει η ανήλικη υπό την απειλή της μητέρας πως θα την κλείσει σε ίδρυμα, ενώ επικαλείται τις αντιρρήσεις της 50χρονης στις επιλογές ζωής που ήθελε να ακολουθήσει και αποφάσισαν με το Ρουμάνο φίλο της, να «βγάλουν από την μέση» το… «εμπόδιο». Το “ζευγάρι” επικαλείται επίσης και προστριβές για οικονομικά ζητήματα με τη μητέρα της 15χρονης καθώς αξίωναν επίμονα μέρος των χρημάτων, περίπου €10.000 που είχαν περιέλθει στην κυριότητα της 50χρονης γυναίκας, από την πώληση του τζιπ του θανόντα  πριν από ένα χρόνο συζύγου της.

“..έκατσα στο κρεβάτι μου και άκουγα τη μητέρα μου να ουρλιάζει ενώ τη σκότωναν”..

Όπως μεταδίδουν πηγές του Δικαστικού ρεπορτάζ, ακόμα και έμπειρος Εισαγγελικός Λειτουργός ανατρίχιασε, στις φράσεις που άκουσε να χρησιμοποιούν οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι για το έγκλημα που διέπραξαν μέσα στο υπερυψωμένο ισόγειο διαμέρισμα της Ελευθερίου Βενιζέλου στην  Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω . Στο προανακριτικό υλικό που έχει περιέλθει σε γνώση του επιτελείου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και περιλαμβάνεται στη δικογραφία είναι βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας και έχει καταγράψει την είσοδο του 16χρονου από το Λουτράκι, στην πολυκατοικία της Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω, πριν τη δολοφονία της, και την αποχώρισή των τριών, κάποιες ώρες μετά το έγκλημα αφού αναπαύθηκαν.

..«Λίγες μέρες πριν γίνει το κακό, δύο ή τρεις νομίζω, είχαμε μαλώσει πάλι πολύ έντονα με την μαμά μου. Πάλι για χρήματα. Εκείνο το βράδυ που ήταν και ο 17χρονος στο σπίτι, η μάνα μου με είχε χτυπήσει, με έβρισε και με πέταξε στον καναπέ. Όταν τελείωσε όλο αυτό, αποφασίσαμε με τον 17χρονο ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να την σκοτώσουμε»..

.. «Όταν ο 17χρονος και ο 16χρονος μπήκαν στο σπίτι, πήγαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μαμάς μου. Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερο άκουσα την μαμά μου να ουρλιάζει και για 2 λεπτά περίπου ακουγόταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακουγόταν φασαρία και ο 17χρονος με τον 16χρονο ήρθαν στο δωμάτιό μου. Μου είπαν ότι τελείωσαν όλα. Κατάλαβα ότι η μαμά μου πέθανε. Εγώ δεν είδα τι έγινε μέσα στο δωμάτιο, ούτε ήθελα να πάω εκεί που ήταν το πτώμα»..

..«Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα” είπε αφοπλιστικά στον εισαγγελικό λειτουργό, η 15χρονη, για τις στιγμές που οι συνεργοί της σκότωναν την μητέρα της και εκείνη άκουγε τις κραυγές της», φέρεται να έχει υποστηρίξει στην ομολογία της, μεταξύ άλλων η ανήλικη κόρη του θύματος, και περιέγραψε τη θέση της στο χώρο ενώ οι συνεργοί της δολοφονούσαν την μητέρα της και εκείνη άκουγε τις κραυγές της.

“… ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια..”

Με αφοπλιστική κυνικότητα περιέγραψε στην απολογία του και ο 17χρονος Ρουμάνος τη δολοφονία της 50χρονη και μεταξύ άλλων αναφέρει, «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Για να καταλάβετε η 15χρονη φοβόταν να μείνει μόνη της με τη μητέρα της. Καταλάβαμε με την 15χρονη πως η μητέρα της έπρεπε να φύγει από τη μέση. Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να τη σκοτώσουμε και μετά να εξαφανίσουμε το πτώμα της και να πούμε στον κόσμο ότι έφυγε… Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια.. Τότε ο .. (σσ αναφέρεται το όνομα του 16χρονου από το Λουτράκι) φοβήθηκε και πήγε να φύγει, όμως εγώ τον σταμάτησα και τον έσπρωξα πάλι πίσω… Μαζί του πήγα και εγώ για να τον βοηθήσω. Ανέβηκα πάνω στο κρεβάτι και πίεζα τη Σωτήρια να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι», περιγράφοντας τις κινήσεις “παρότρυνσης” για να ολοκληρώσουν το φονικό σχέδιο.

“… τον έσπρωξα πάλι πίσω”

Ενώ ο έτερος συνεργός, ο 16χρονο από το Λουτράκι, αποδίδεται ως ο πιο σκληρός από τους τρεις ανήλικους. Σεσημασμένος για μικροκλοπές, με αποκλίνουσα συμπεριφορά. Στο παρελθόν, μαζί με τον Ρουμάνο είχαν απασχολήσει για μικροκλοπές, και ναρκωτικά. Στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής, αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία της γυναίκας, ισχυρίζεται ότι μετέβη στο διαμέρισμα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του φίλου του, στην προσπάθεια απόκρυψης του πτώματος της 50χρονης, καθώς περιγράφει «..σκεφτήκαμε να κάψουμε το πτώμα της ή να κάψουμε το σπίτι..» Οι τρεις ανήλικοί κατηγορούμενοι είχαν τοποθετήσει το πτώμα της 50χρονης, δεμένο στα άκρα μέσα σε ένα σεντόνι, προκειμένου να την μεταφέρουν ώστε αν το εξαφανίσουν, διαφώνησαν και απέρριψαν την “ιδέα”.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος ολοκλήρωσε τη νεκροτομή της 50άχρονης καθαρίστριας, εντόπισε «…πάρα πολλές μαχαιριές στην τραχηλική χώρα. Πάνω από 50 μαχαιριές. Δεν ήταν όλες βαθιά τραύματα. Ήταν πάρα πολλά τα χτυπήματα που είχε δεχτεί. Οι κακώσεις στην τραχηλική χώρα προκάλεσαν τον θάνατό της. Εκκρεμούν οι τοξικολογικές εξετάσεις τις οποίες περιμένουμε αύριο (σ.σ. Τρίτη)», ενώ τόνισε ότι τα τραύματα της 50χρονης δείχνουν μανία από τους δράστες, καθώς φέρει και επτά αμυντικά τραύματα στα χέρια, σε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή της, με τους δράστες να της καταφέρουν με μανία πλήγματα με μαχαίρι ακόμη και μετά θάνατον.

“Με έβρισε και με πέταξε στον καναπέ”

Η 15χρονη μετά τη σύλληψή της με τον Ρουμάνο φίλο της στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, με πρόθεση να διαφύγουν στη Ρουμανία, μέσω Βουλγαρίας, φέρεται να περιέγραψε καταστάσεις πριν από την δολοφονία της μητέρας της το χρόνο της διάπραξης του εγκλήματος και τα όσα ακολούθησαν με τη φυγή μέχρι τον εντοπισμό τους. Ο 16χρονος από το Λουτράκι, είχε εγκαταλείψει νωρίτερα το ζευγάρι, σε επικοινωνία με τη μητέρα του, τον παρέλαβε για να τον επιστρέψει στο Λουτράκι, όπου διαμένει η οικογένειά του, και αποφάσισε να παραδοθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Λουτρακίου καθώς ήταν ήδη καταζητούμενος.

Από το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να ζητηθεί και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση για τον 17χρονο Ρουμάνο και τον 16χρονο από το Λουτράκι καθώς εντοπίζουν αντιφάσεις και θεωρούν την περιγραφή του 17χρονου ότι δεν ανταποκρίνεται στη σκηνή εγκλήματος για το δράστη που κάρφωσε την “πεταλούδα” στο λαιμό και το πρόσωπό της 50χρονης καθαρίστριας μέσα στο υπνοδωμάτιο με την παρουσία της 15χρονης στο διπλανό δωμάτιο, του υπερυψωμένου ισογείου της Αγίας Βαρβάρας.