“Αγαπη μόνο” στη Συνοριακή Φύλαξη- Στη γενική σειρά μεταξύ των επιτυχόντων στους Συνοριοφύλακες ο Ποτσέπης

Από την απόρριψη των Ειδικών Φρουρών στα ..χακί των Συνοριακών Φρουρών, ο Τάσος Ποτσέπης.

Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης, δημοσιοποιήθηκαν οι πίνακες πληρούντων και μη τα προσόντα και οι προϋποθέσεις για πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου σε Περιφερειακές Ενότητες και Νήσους των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Το όνομα του Αναστάσιου Ποτσέπη, βρίσκεται στην 9η θέση κατάταξης της γενικής σειράς για την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Αιγαίου, καις συγκεκριμένα στη Χίο με 3100,000 μόρια .

Με καταγωγή από την Έδεσσα ο νεάρος Τάσος Ποτσέπης, σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, ασχολήθηκε με το μόντελινγκ, λάτρης της γυμναστικής, φίλαγε αυτάρεσκα τα μπράτσα του με κάθε ευκαιρία, έγινε γνωστός ως «αγάπη μόνο», και δήλωνε με άνεση σε τηλεοπτικές εκπομπές celebrity και πορνοστάρ- μεταξύ άλλων- ενώ συμμετείχε σε χορευτικά shows , υπήρξε παρτενερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου σε ξέφρενα χορευτικά events και επέλεγε να προκαλεί , σήμερα δηλώνει ότι «.. χειρίζομαι την εικόνα μου στα media . Όταν ήμουν σοβαρός ήμουν άγνωστος και φτωχός τώρα που επέλεξα αυτή την περσόνα να προβάλλω προς τα έξω ζω μια ζωή που μπορώ να απολαμβάνω πράγματα. Ξέρω να προσαρμόζομαι και επέλεξα να ενταχθώ στην ΕΛΑΣ ως Συνοριακός Φρουρός. Παρά τις αντιξοότητες που έχω συναντήσει ως δημόσιο πρόσωπο εξελίσσομαι και συνεχίζουμε στα καλύτερα. Αυτό είναι και το μήνυμά μου σε όλους τους νέους, που απογοητεύονται.. η ζωή είναι μια διαρκής προσπάθεια για εξέλιξη και το αποδεικνύω.. »
Ωστόσο δείχνει να καταλαβαίνει το δύσκολο έργο που θα κληθεί εφόσον ολοκληρώσει τις αθλητικές και υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες πρόκειται να υποβληθεί το επόμενο διάστημα, ως Συνοριακός Φύλακας. «Λατρεύω τα Σ.Α έχω συγγενείς μου στην ΕΛΑΣ και σε αποστρατεία. Λάτρευα τις ιστορίες που άκουγα και ήθελα κι εγώ να γίνει ένα μέρος αυτής της ιστορίας. Μ’ αρέσει η πειθαρχία και γι αυτό υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις ως Έφεδρος Αξιωματικός, και τώρα έχω μεγάλη επιθυμία να ενταχθώ στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Γι αυτό έκαναν τα χαρτιά μου για Ειδικός Φρουρός και μετά την απόρριψη, δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια. Και πάλι τώρα υπέβαλα τα δικαιολογητικά για Συνοριακός Φύλακας, σε ένα νησί με σοβαρά προβλήματα λόγω της κατάστασης με το μεταναστετυτικό. Και θέλω να προσφέρω στην πατρίδα μου», τονίζει ο ίδιος.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη, το όνομα του 26χρονου Αναστάσιου Ποτσέπη, με 3100μόρια, είχε περιληφθεί στη θέση 95 του πίνακα γενικής κατάταξης των υποψηφίων πληρούνταν τα τυπικά προσόντα για την επιλογή 1500Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ ανάμεσα στους 100 πρώτους υποψηφίους- λαμβάνοντας 3.100 μόρια καθώς υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και διετέλεσε Έφεδρος Αξιωματικός του Στρατού, είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και γλωσσομάθειας μεταξύ άλλων, λαμβάνοντας παραπεμπτικό για υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις. Ωστόσο, όταν ολοκληρώθηκε η η διαδικασία με την υποβολή ψυχομετρικών τεστ από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Αστυνομίας τον παρέπεμψε σε περαιτέρω αξιολόγηση, η οποία τον έκρινε μη ικανο να ενταχθείστις ταξεις της ΕΛΑΣ.

Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει, «η μία αιτιολογία που με έκοψαν έγραφε «έχει την τάση να ωραιοποιεί τις καταστάσεις»… Και παρότι υπήρχε παράγραφος να μην περάσουν παιδιά με τατουάζ, ήρθαν φτωχόπεδα χωρίς ταξουάζ και κόπηκαν και παιδιά με τατουάζ μανίκι συνοδεία συνδικαλιστών και δικηγόρων τους και τελικά πέρασαν. Αυτό είναι μεγάλο παράπτωμα και αδικία…» σχολιάζει ακόμα σήμερα.

Ο Τάσο Ποτσέπης, ωστόσο εκφράζει τη δυσθυμία τους για την εξέλιξη , «Το να υπηρετείς στην ΕΛΑΣ δεν είναι Δημόσιο όπως το θεωρούν. Φεύγεις το πρωί από το σπίτι σου και δεν ξέρεις αν θα επιστρέψεις. Το τροχαίο δυστύχημα με τον ΕΦ από τη Βέροια, στην Αθήνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ώρα υπηρεσίας, και τραυματίσθηκε ο συνάδελφός του, είναι η πιο τραγική επιβεβαίωσης σε αυτό. Εγώ θέλω να υπηρετήσω την ΕΛΑΣ. «
Στην ίδια προκήρυξη πριν ένα χρόνο, είχε υποβάλλει δικαιολογητικά και ο αδελφός του, ο οποίος περιλήφθη στους επιτυχόντες και ήδη έχει τοποθετηθεί σε Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ καθώς αξιολογήθηκε ως ικανός από τη ίδια επιτροπή Υγειονομικής αξιολόγησης και , ντύθηκε στα μπλε και ήδη υπηρετεί μεταξύ των νέων Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.
Ωστόσο και σε αυτή τη διαδικασία εκτός από τα τυπικά προσόντα αναμένεται η ολοκλήρωση με τις αθλητικές εξετάσεις και ψυχοτεχνική αξιολόγηση, όπως προβλέπει ο Νόμος , προκειμένου να αξιολογηθεί ώστε να κριθεί η εισαγωγή του στην ΕΛΑΣ και με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του, μέχρι να ονομαστεί Συνοριακός Φρουρός και να βρεθεί ως ένστολος καθώς η Υπηρεσία στην οποία επέλεξε να ενταχθεί έχει πολύ αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο και αποκλίνουσες συμπεριφορές και υπερβολές τίθενται υπό έλεγχο .
Τα τελικά αποτελέσματα επιλογής για τους νέους Συνοριακούς Φρουρούς αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας μετά την ολοκλήρωση της 10ημερης προθεσμίας ενστάσεων όπως προβλέπεται από την προκήρυξη, οπότε και ο «αγάπη μόνο » θα ξέρει αν θα φορέσει το .. πολυπόθητο εθνόσημο για να ντυθεί .. στα χακί ως Συνοριακός Φρουρός.

* Νάντια Αλεξίου, Nantiareport.gr