Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι των Αχαρνών- “Η επέμβαση των Αστυνομικών και η εντολή στις διμοιρίες έπρεπε να δοθεί νωρίτερα!” (φωτο)

Αιφνιδιαστικά και ως αγέλη οι Ρομά απέκλεισαν τους δρόμους και προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια, και εμπρησμούς

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (09/10) Ρομά σε όλη την επικράτεια, κινήθηκαν οργανωμένα και όπως υποστηρίζουν σε “αντίποινα” για τον 18αχρονο ομόφυλό τους, ο οποίος κατέληξε στα σκάγια που δέχθηκε από ιδιοκτήτη οικίας όταν με συνεργούς ομόφυλούς τους μπήκαν για να τον κλέψουν και τους αντιλήφθηκε. Τα επεισόδια διήρκεσαν αρκετές ώρες σχεδόν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα- οπότε και αποσύρθηκαν στους καταυλισμούς του. Μετά την απολογία τους οι Ρομά συνεργοί του 18άχρονου αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό, ενώ με σύμφωνη γνώμη Ανακρτική και Εισαγγελέα ο 63άχρνος κρίθηκε προφυλακιστέος και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της απόφαση, σε όλους τους καταυλισμούς ξέσπασαν ακραίας βίας επεισόδια.

Τάξη και ευνομία ζητούν οι κάτοικοι περιοχών όπου διαβιούν Ρομά

Για τους κατοίκους στο Μενίδι, η παραβατικότητα των Ρομά είναι διαπιστωμένη στην καθημερινότητά τους. Όπως επισημαίνουν για όσα ήτα σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή τους- αλλά και σε όλη την επικράτεια- από τις οργανωμένες ομάδες των Ρομά, “η επέμβαση των Αστυνομικών και εντολή στις διμοιρίες έπρεπε να δοθεί νωρίτερα!” .

Όπως διακρίνεται και στο βιντεοληπτικό υλικό το οποίο έχει αποσταλεί στο NantiaReport.gr, οργανωμένοι Ρομά στα σύνορα  Μενιδίου Ζεφυρίου,  αφού έκλεψαν όχημα το έκαψαν και στη συνέχει προχώρησαν σε πλιάτσικο σε οικίες κατοίκων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, όπου στεγάζονται εργατικές κατοικίες .

Από νωρίς στην περιοχή είχε αναπτυχθεί δύναμη της ΕΛΑΣ με δυνάμεις της ΤΑΕ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και τρεις διμοιρίες ΜΑΤ σε απόσταση παρατηρούσαν τις επιθέσεις των Ρομά με πέτρες και άλλα αντικείμενα από απόσταση. Μέχρι που δέχθηκαν τα πυρά από καραμπίνα που είχαν οι Ρομά και από τα σκάγια τραυματίσθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής επικεφαλής στο σημείο των επεισοδίων καθώς και μέλος διμοιρίας με σκάγια να τον έχουν τραυματίσει στο λαιμό τα πλευρά και το μηρό. Με τις Αστυνομικές δυνάμεις να αποσύρονται στην κορυφή του δρόμου.

Σε αποτίμηση των καταστροφών που άφησαν πίσω οι Ρομά, είναι το αναποδογυρισμένο και πυρολυμένο ολοσχερώς κατεστραμμένο όχημα πολίτη στο οποίο επέβαιναν και τα δύο ανήλικα παιδιά του, στην βία των Ρομά αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν . Στο μήκος της οδού οι Ρομά άναψαν φωτιές και προκάλεσαν βανδαλισμούς σπάζοντας τα τζάμια στις εργατικές κατοικίες , ενώ εισέβαλλαν στο οίκημα και απειλούσαν τους ενοίκους των κατοικιών οι οποίοι είχαν κλειδωθεί για να προστατευτούν ενώ απειλούσαν ηλικιωμένους ενοίκους με πλιάτσικο . Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και σταθμευμένα εξωτερικά οχήματα ενώ διερχόμενα από την οδό Ανεξαρτησίας, Αχαρνών οχήματα δεχτήκαν πέτρες και οι Ρομά προκάλεσαν δολιοφθορά με σκάσιμο ελαστικών τους.

Η άφιξη της Πυροσβεστικής (09/10-19:04) δεν έχει άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση καθώς ήταν σε εξέλιξη τα σοβαρά επεισόδια από του Ρομά, και δεν υπήρχε δυνατότητα προσέγγισης ενώ σε υποστήριξη των Αστυνομικών δυνάμεων ακολούθησαν αφίξεις και άλλων διμοιριών των ΜΑΤ.
Με ρίψεις κρότου-λάμψης σε λιγότερα από τέσσερα λεπτά – όπως τονίζουν οι κάτοικοι των Αχαρνών- η συγκέντρωση των Ρομά .. διαλύθηκε και υποχώρησαν προς τους καταυλισμούς τους (09/10-19:12) Ακολούθησαν προσαγωγές και συλλήψεις και σχεδόν μισή ώρα αργότερα (μέχρι τις 19.30) είχε αποκατασταθεί η Τάξη.

Οι Αστυνομικές δυνάμεις και τα πληρώματα της Πυροσβεστικής παρέμειναν καθ όλη της διάρκεια της νύχτας στην περιοχή υπό το φόβο αναζωπύρωσης της έντασης .