Δυτική Αττική: Σοβαρά επεισόδια από Ρομά σε αντίποινα- Ξυλοκόπησαν οδηγό με ανήλικα στο όχημά του (Συνεχής ενημέρωση)

Εκτεταμένα επεισόδια σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική, με τους Ρομά να έχουν στήσει οδοφράγματα και ενεργούν εμπρησμούς

Εξαγριωμένοι Ρομά σπάνε και καίνε σε Αχαρνές στο ύψος της Φυλή, το Ζεφύρι και τον Ασπρόπυργο.  Στις περιοχές έχει μεταβεί ισχυρή Αστυνομική δύναμη με διμοιρίες ενώ έχουν προβεί σε προσαγωγές Ρομα ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται σοβαρά επεισόδια .

Στη λεωφόρο Φυλής οι τσιγγάνοι βγήκαν στο δρόμο, και προκάλεσαν εμπρησμούς σε κάδους. Κινήθηκαν μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίας με Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΤΑΕ κινήθηκαν και τους απωθησαν άμεσα.

Λιόσια: Καίνε κάδους και απορρίπτουν μολότωφ στους Αστυνομικούς

Οι Ρομά στην περιοχή των Αχαρνών ακινητοποίησαν διερχόμενο όχημα περαστικού στο οποίο επέβαιναν και τα παιδιά του, το αναποδογύρισαν με τον πατέρα- οδηγό να δέχεται ξυλοδαρμό και να απομακρύνεται με τα ανήλικα. Τάγματα εφόδου Ρομά κινούνται στους κεντρικούς δρόμους .

Στην περιοχή του Ασπροπύργου, οργανωμένη ομάδα περίπου 30- 40 Ρομά σε ενέδρα στη Λεωφόρο Νάτο επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς με μολώτοφ . Σε απώθηση των Ρομά οι Αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών . Στην περιοχή έχουν μεταβεί υποστηρικτικές δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό των δραστών της επίθεσης.

Πρόκειται για αντίποινα με αφορμή το θάνατο του 18άχρονου Ρομά διαρρήκτη

Επεισόδια προκαλούν Ρομά και στη περιφερειακή Αιγάλεω στο ύψος των Μεγάρων ενώ  έχουν αποκλείσει την περιφερειακή στο ύψος των διυλιστηρίων, αυξημένη κίνηση και ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Από νωρίς το απόγευμα (09/10) οι Ρομά , αποκλείοντας και στα δυο ρεύματα της Ε.Ο Κορίνθου- Πατρών στον κόμβο του Ζευγολατιού, έστησαν οδοφράγματα και προκάλεσαν εμπρησμό σε λάστιχα . Οι οδηγοί με την προτροπή της Τροχαία , υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική επιτόπου αναστροφή, με εκτροπή της κυκλοφορίας από την παλαιά Ε.Ο.

 

Στις περιοχές όλης της επικράτειας που είναι σε εξέλιξη επεισόδια, οι ντόπιοι κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους και την έντονη ενόχλησή της από την ανεξέλεγκτη δράστη των Ρομά οι οποίοι διαβιούν σε παρακείμενους καταυλισμούς. Όπως καταγγέλλουν, οι Ρομά επιδίδονται σε κλοπές και διαρρήξεις στις γύρω περιοχές, χωρίς να τους απασχολεί η παρουσία των ενοίκων των κατοικιών εισβάλλουν και προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες – διαρρήξεις κλοπές ληστείες κ.α καταγγέλλουν οι ντόπιοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες Ρομά έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας, ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιούνται στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.