Μέγαρα: Ρομά πυροβόλησαν Αξιωματικό και Αστυνομικό διμοιρίας με καραμπίνες (Συνεχής ενημέρωση)

Στον καταυλισμό των Ρομά στα Μέγαρα οι Ρομά πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν κατά των Αστυνομικών δυνάμεων που μετέβησαν σε αποκατάσταση Τάξης στην περιοχή

Αστυνομικοί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνες των Ρομά, ενώ τραυματίας είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής επικεφαλής της διάταξης στην περιοχή που είναι σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια. Καθώς και δύο ακόμα Αστυνομικοί μέλη της διμοιρίας τραυματίσθηκαν με τα σκάγια να τους έχουν πλήξει στο λαιμό τα πλευρά, χέρι και το μηρό. Οι τρεις τραυματίες έχουν παραληφθεί και μεταφέρονται στο Νοσοκομείο .

Από νωρίς οι Ρομά, είχαν αποκλείσει το οδικό δίκτυο στα Μέγαρα και έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα με λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. Στο σημείο άμεσα κλήθηκαν και μετέβησαν ΟΠΚΕ, και διμοιρίες ΥΑΤ για να αποκαταστήσουν την Τάξη στην περιοχή και δέχθηκαν επιθέσει με πέτρες και σε απώθησή τους έγινε περιορισμένη χρήση χημικών .

Εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό

Οι Ρομά στον καταυλισμό των Μεγάρων από νωρίς ακολούθησαν τους καταυλισμούς της επικράτειας. Οι Ρομά έχουν στασιάσει και προκαλούν επεισόδια με ρίψεις μολώτοφ ενώ έχουν στήσει οδοφράγματα στο οδικό δίκτυο και ενεργούν επιθέσεις σε πολίτες και Αστυνομικές δυνάμεις . Αποδίδουν τα επεισόδια σε “αντίποινα” καθώς “διακινήθηκε” μεταξύ τους η ψευδής πληροφορία ότι ο 63άχρονος αφέθηκε ελεύθερος , ο οποίος όμως  μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος , κατηγορούμενος για το θάνατο του 18άχρονου ομόφυλού τους, όταν με δύο συνεργούς του αποπειράθηκαν ληστεία σε βάρος του κατοίκου στην Πιπερίτσα Μεσσήνης και δέχθηκαν πυρά εκφοβισμού από κυνηγετικό που κατείχε ο 63άχρονος με αποτέλεσμα να καταλήξει στα τραύματά του ο ένας από τους δράστες.

Λόγω των σοβαρών επεισοδίων οι οδηγού αντιμετωπίζουν μεγάλη ταλαιπωρία στο οδικό δίκτυο με κίνηση προς την Κόρινθο λόγω των κινητοποιήσεων των Ρομά στα Μέγαρα και τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού. Ενώ λόγω των επεισοδίων, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μεγάλος αριθμός οχημάτων έχουν εγκλωβιστεί στις παράπλευρες οδούς της περιοχής των Μεγάρων .