Πιπερίτσα, Μεσσήνης: Ρομά εισέβαλλαν στο σπίτι του για να τον κλέψουν- Πυροβόλησε με καραμπίνα τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν

Ο ηλικιωμένος ένοικος της μονοκατοικίας, πυροβόλησε για εκφοβισμό και έπληξε με θανατηφόρα κατάληξη, το 18άχρονο Ρομά που είχε εισβάλλει στο σπίτι του μαζί με ομόφυλους συνεργούς του, για να τον κλέψουν

Ο 18άχρονος Ρομά από κοινού με δύο ομόφυλους συνεργούς του, εισέβαλλαν (05/10-14.30) στην οικία του 64άχονου στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης, για να τον κλέψουν. Ο ένοικος της μονοκατοικίας, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά του, στην παρουσία των τριών Ρομά μέσα στο σπίτι του, πυροβόλησε με καραμπίνα που κατείχε για εκφοβισμό, ωστόσο τα σκάγια έπληξαν τον 18άχρονο.

Συγχωριανοί του 64άχρονου ενημέρωσαν τις Αρχές, μετέβησαν στο χωρίο, και συνέλαβαν τον 64άχρονο ο οποίος κρατείται στο Α.Τ. Μεσσήνης, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία  για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία. Όπως φέρεται να περιέγραψε στους Αστυνομικούς ο 64άχρονος, είδε τους τρεις Ρομά και τον 18άχρονο να έχουν εισβάλλει στο σπίτι του για να τον κλέψουν, και καθώς φοβήθηκε για την ζωή του, πυροβόλησε με την καραμπίνα για εκφοβισμό, και τα σκάγια τραυμάτισαν τον 18άχρονο Ρομά, χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πληροφορίες, από νωρίς οι κάτοικοι είχαν εντοπίσει την παρουσία ενός λευκού βαν στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά, στην περιοχή τους. Οι τρεις Ρομά προηγουμένως είχαν διέρρηξαν παρακείμενη οικία από τη μονοκατοικία του 64άχρονου, αφού υπερπήδησαν τον μαντρότοιχο, παραβίασαν  την πόρτα και ερεύνησαν τους χώρους, καθώς η ένοικος δεν κατοικεί στο χωριό. Στη συνέχεια, σκαρφάλωσαν από το μαντρότοιχο, στο μπαλκόνι του 64άχρονου και εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και άρχισαν να ψάχνουν. Ο 64άχρονος άκουσε το θόρυβο και ανοίγοντας την πόρτα βρέθηκε μπροστά στους τρεις Ρομά, οι οποίοι κρατούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα που είχαν βρει. Ακολούθησε συμπλοκή, οι δύο 17άχρονοι Ρομά τράπηκαν σε φυγή πηδώντας από το μπαλκόνι, ενώ ο 18άχρονος για να διατηρήσει στην κατοχή του τα κλοπιμαία, έσπρωξε με βία τον 64άχρονο και κινήθηκε προς το μπαλκόνι. Ο ένοικος της οικίας πυροβόλησε 2-3 φορές για εκφοβισμό προς το σημείο που διέφυγαν οι τρεις Ρομά με τα σκάγια να τραυματίζει τον 18άχρονο Ρομά.

Από την αυτοψία στο χώρο, αιματηρά ίχνη εντοπίζονται στη μάντρα και όπως εκτιμάται τα σκάγια έπληξαν τον 18άχρονο Ρομά ενώ είχε σκαρφαλώσει στη μάντρα και επιχειρούσε με τους συνεργούς του να διαφύγουν από το παρακείμενο κτήμα με δέντρα, όπου εντοπίσθηκαν και τα κλοπιμαία. Οι άλλοι δύο ανήλικοι Ρομά, απομάκρυναν τον ομόφυλό τους πηδώντας στη σκεπή ενός χαμηλότερου κτίσματος και στη συνέχεια στη μάντρα του γειτονικού σπιτιού το οποίο είχαν προηγουμένως διαρρήξει και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός.

Έξω από το Νοσοκομείο  και το ΑΤ Μεσσήνης όπου κρατείται ο δράστης, συγκεντρώθηκαν Ρομά της περιοχής και επικρατεί ένταση, καθώς απειλούν με εκδίκηση για το θάνατο του ομόφυλού τους. Ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταβεί σε ανάπτυξη Μέτρων Τάξης στην περιοχή.