«Αφού οχυρώσαμε, ξεκινήσαμε άμεσα σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους”

Η αυτοαποκαλούμενη «κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου» περιγράφει σε προκλήτική ανάληψη ευθύνης τις επιθέσεις από την κατάληψη της Ματρόζου, σε βάρος των αστυνομικών

Την ευθύνη για τις επιθέσεις από την κατάληψη της Ματρόζου, σε βάρος των αστυνομικών ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη «κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου» που περιγράφει σε προκλήτική ανάληψη ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνης ιδεών του αντιεξουστικου χώρου: «Αφού οχυρώσαμε το σπίτι, ξεκινήσαμε άμεσα σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής: έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κοτρόνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους. Αυτοί απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς μας με πλαστικές σφαίρες, όπως και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού. Εμείς φωνάζαμε “εδώ μένουμε, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ θα πεθάνουμε!”».

Σε βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί η αστυνομική επιχείρηση κατά την εκκενωση της κατάληψης του κτιρίου στη Ματρόζου στο Κουκάκι, οι καταληψίες από το παράθυρο του κτιρίου, ενεργούν σφοδρές επιθέσεις με αντικείμενα ενώ φωνάζουν προς τους Αστυνομικούς, «Και παίζετε με εμάς; Οι ειδικές δυνάμεις ρε μ@λ@κ@; Ε, ρε ξεφτίλες. Ξεφτίλες. Δυο χιλιάρικα στολές να παίρνετε και παίζετε με εμάς που δεν έχουμε να φάμε;» . Ενώ οι Αστυνομικοί κάνουν χρήση κρότου λάμψης και με τροχό κόβουν το λουκέτο και την αλυσίδα στην πόρτα του κτιρίου.

Η  ΕΛ.ΑΣ, διαψεύδει τον τραυματισμό γυναίκας μεταξύ των συλληφθέντων από πλαστικές σφαίρες, «Είναι απολύτως ψευδές. Στην επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού τύπου Manuhrin οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων».

Από το 2013 η ΕΛ.ΑΣ έχει προμηθευτεί από τη Γαλλία, 130 όπλα MR35 για τον εξοπλισμό της ΕΚΑΜ

Σε «αντίποινα» για την εκκένωση της «κοινότητα» των καταλήψεων στο Κουκάκι, κουκουλοφόροι το βράδυ της Τετάρτης, προκάλεσαν βανδαλισμούς σε ATM, σε καφετέρια αμερικανικών συμφερόντων, και σε σούπερ μάρκετ στην οδό Μητροπόλεως ενώ γέμισαν με συνθήματα τους τοίχους στους γύρω δρόμους. Νωρίτερα, είχαν επιχειρήσει να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων, ολοκληρώνοντας το εμπρηστικό τους έργο τα ξημερώματα. Την ενέργειά τους, αποτύπωσαν σε βίντεο το οποίο διακίνησαν στη συνέχεια ως.. κατόρθωμα, στα κοινωνικά δίκτυα, και σημειώνουν, «Αποφασίσαμε με αυτό τον τρόπο να διακόψουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας» Από την Αστυνομία δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

«Όσο θα παίρνετε τις καταλήψεις, θα παίρνουμε τους δρόμους», απειλούν οι καταληψίες με ανάρτησή τους σε διαδικτυακό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ υπογράφουν ως «κάποιοι άγνωστοι που αναζητούνται από την Αστυνομία» την ανάληψη ευθύνης για τις καταδρομικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.