Εξάρχεια: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας “μια ανάμηση και στάχτη”!

Το πρωί ο Δήμος Αθηναίων στόλισε χριστουγεννίατικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων, το βράδυ νεαροί αποπειράθηκαν να το κάψουν, με τους καταστηματάρχες να τρέχουν να το σβήσουν.

(18/12-21:24) Εμπρησμό στο χριστουγεννίατικο δένδρο της πλατείας Εξαρχείων, με φωτογραφικό στιγμιότυπο από την πλατεία Εξαρχείων, αυταπόδειχτο πειστήριο για την ολοκληρωτική του καταστροφή.

Νωρίτερα, οργανωμένη ομάδα ατόμων, “φούντωσε” με αναπτήρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Εξαρχείων. Ήταν άμεση η παρέμβαση καταστηματαρχών, που μετά από πολλά χρόνια είδαν τη γειτονιά τους στο κέντρο της Αθήνας, να αλλάζει και να ντύνεται.. “Χριστούγεννα”!  και κατάφεραν αν κατασβέσουν την εστία φωτιά, με μικρέ υλικές ζημιές στο  χριστουγεννίατικο “τραυματισμένο” δένδρο.. Ενώ οι δράστες, προχώρησαν σε βανδαλισμούς και απέρριψαν στη βάση του χριστουγεννιάτικου δένδρου σκουπίδια, κατέβασαν τα λαμπιόνια από του κορμούς των δέντρων και τις κολόνες της πλατείας .

Μόλις το πρωί (18/12) ο Δήμος Αθηναίων, είχε στήσει το χριστουγεννιάτικο αληθινό έλατο, όπως και στις υπόλοιπες κεντρικές πλατείες των επτά διαμερισμάτων της πρωτεύουσας.. παρουσία Αστυνομίας! Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν απομακρυνθεί από την πλατεία επικίνδυνα αντικείμενα, πλύθηκαν πλάκες και παγκάκια, βάφτηκαν όλες οι επιφάνειες, σβήστηκαν τα γκράφιτι και αποκαταστάθηκαν σπασμένα μάρμαρα και ηλεκτροφωτήθηκε.

Οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα, με σχετικές αναρτήσεις μόλις δημοσιοποιήθηκε η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων μεταξύ άλλων έδιναν ευχές να προλάβει το έλατο να βγάλει γιορτές από τους μπαχαλάκηδες, ενώ έβαζαν και στοιχήματα με … τρελές αποδόσεις για πόσο θα παραμείνει πράσινο, στολισμένο και .. χριστουγεννιάτικο! Τελικά δεν πέρασαν ούτε 12ώρες …