Μητροπόλεως: “Μπαχαλάκηδες” προκάλεσαν καταστροφές και βανδαλισμούς

Επεισόδια σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως στο ύψος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

(18/12-21.50) Σε ανάπτυξη ισχυρές δυνάμειες της ΕΛΑΣ. Οργανωμένη ομάδα περίπου 200 άτομα του αντιεξουσιαστικόυ χώρου κατευθύνονται προς το Σύνταγμα από την οδό Μητροπόλεως, με πορεία από την πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αιόλου, ανέβηκαν την Ερμού και το Μοναστηράκι.

Οι αντιεξουσιαστές  με βαριοπούλες προκάλεσαν καταστροφες σε κατάστημα πώλησης καφέ Αμερικάνικης φίρμας, σε σούπερ μαρκετ και ΑΤΜ τράπεζας ενώ με σπρέι ανέγραψαν συνθήματα . Απέρριψαν  τρικάκια, και διένειμαν κείμενα υπέρ των καταλήψεων .

Σε επιφύλακη η Αστυνομία για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και επιτήρηση στόχων. Μεταξύ άλλων Μέτρα αποτροπής επικείμενης πρόθεσης από οργανωμένη ομάδα να ενεργήσουν απόπειρα βανδαλισμού στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος από την ΕΛ.ΑΣ με ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων  .

“Αποφασίσαμε με αυτό τον τρόπο να διακόψουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας. Αφορμή η εκκένωση των καταλήψεων Κουκακίου και αιτία το ταξικό μας μίσος και η αλληλεγγύη μας σε όλες τις καταλήψεις”, αναφέρουν σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου οι συντάκτες της παράθεσης.

Για την καταδρομική επίθεση δεν ακολούθησαν προσαγωγές η συλλήψεις