Περαχώρι, Ανώγεια: Απαντήσεις συνδυαστικά στο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης με τη βαλλιστική έκθεση για τις φονικές βολίδες

Το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης στα δύο όπλα σε συνδυασμό με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, θα δώσουν οριστικές απαντήσεις για τα πραγματικά γεγονότα στο διπλό φονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, έχει σώσει σαφείς εντολές προς όλους του εμπλεκόμενους ενεργούντες την προκαταρκτική και κύρια ανάκριση, στο διπλό φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων Ρεθύμνου, ώστε να παρέχουν ενημέρωση σχετικά με τα ευρήματα και τις διαδικασίες, αποκλειστικά της εποπτεύουσα Αρχή και να μην εντοπίζονται διαρροές προς μέλη των δύο οικογενειών και ΜΜΕ. Ο λόγος προφανής, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει η περιοχή των Ανωγείων, και της τοπικής ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων της περιοχής, να μην παρερμηνευτούν αποσπασματικά ευρήματα και διαιωνίσουν μια κατάσταση, την οποία όλοι επιδιώκουν να “κλείσει τον κύκλο” της.

Ωστόσο φέρεται κατά την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Λευτέρη Καλομοίρη , προέκυψε εκτός το διαμπερές τραύμα από βολίδα όπλου που διαπέρασε κάθετα τον κορμό του 62άχρονου το οποίο επέφερε και το μοιραίο, φέρει βαρύτατα τραύματα στο πρόσωπο και συντριπτικό κάταγμα στην οδοντοστοιχία και στους σιαγόνες. Όπως εκτιμάται κατά τη συμπλοκή με τον Γιώργο Ξυλόυρη ο Λευτέρης Καλομοίρης, δέχθηκε πλήγμα με τη λαβή του όπλου που είχε στην κατοχή του ο κτηνοτρόφος πριν καταλήξει νεκρός.

Ωστόσο  αν και οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, από μαρτυρίες και ευρήματα, θεωρείται δεδομένο ότι τόσο ο 30άχρονος κτηνοτρόφος όσο και ο 62άχρονος μαντιναδολόγος φέρουν πλήγματα από δύο πυροβόλα όπλα διαφορετικού διαμετρήματος όπλα. Ο Μανώλης Καλομοίρης κατά την εμφάνισή του στις Αρχές το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (03/05) παρέδωσε στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου το όπλο που είχε στην κατοχή του το βράδυ του διπλού φονικού. Την επόμενη ημέρα (04/05), από την οικογένεια Ξυλούρη , παραδόθηκε όπλο GLOCK19 διαμετρήματος 9mm το οποίο φέρεται να είχε στην κατοχή του ο 30άχρονος κτηνοτρόφος, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που κατέληξε σε φονικό το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (002/05) . Αν αποδειχτεί ότι το όπλο που παραδόθηκε από τους συγγενείς είναι αυτό που είχε μαζί του ο 30άχρονος το βράδυ του μοιραίου Σαββάτου (02/05) θα προκύψουν ευρήματα εκτός από τη βαλλιστική εξέταση και από DNA στη λαβή του όπλου και του Γιώργου Ξυλούρη και του Λευτέρη Καλομοίρη. Ωστόσο από την οικογένεια υποστηρίζεται ότι το όπλο του 30άχρονου δεν είχε πάρει σφαίρα στη θαλάμη, ενώ φέρεται να έχει πυροβολήσει (ή εκπυρσοκρότησε). Όπως σημειώνουν οπλουργοί και βαλλιστικοί, το συγκεκριμένο πιστόλι GLOCK19 διαμετρήματος 9 mm, ενδέχεται σε άσκηση βίαιων πιέσεων να δώσει “τεχνική εμπλοκή”, δηλαδή, αποσυνδέει αυτόματα τη γεμιστήρα από τη θαλάμη, ενώ εξετάζεται και λόγω την έντασης ο κάτοχος του όπλου, να έχει ασκήσει πίεση στην ασφάλεια στο πλάι της ράχης στο κοντάκι του όπλου, με συνέπεια πρόκληση “τεχνικής εμπλοκής” λόγω εσφαλμένου χειρισμού.

Σενάρια τα οποία διακινούνται και μεταφέρονται, παραθέτουν την περιφερειακή εμπλοκή με απόπειρα να εκτονώσει την ένταση μεταξύ των δύο εμπλεκομένων – του Γιώργου Ξυλούρη και του Λευτέρη Καλομοίρη- ενώ ήταν σε εξέλιξη το βίαιο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό, παρουσία τουλάχιστον 20ατόμων , το βράδυ του Σαββάτου (02/05) στο Περαχώρι Ανωγείων στο Ρέθυμνο. Ωστόσο από τις μαρτυρικές καταθέσεις, όσοι έχουν εξεταστεί έχουν δηλώσει ότι είτε δε θυμούνται τα πραγματικά περιστατικά είτε ότι δεν είναι σε θέση να κατονομάσουν πρόσωπα και γεγονότα λόγων της παρουσίας πολλών ατόμων .