ΣΚ Γρεβενών: Αποφυλακιστήριο  έλαβε ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης – Ασέλγησε σε 36ανήλικα αγόρια

Έλαβε αποφυλακιστήριο, με την αναγνώριση έκτισης ποινής, από τις φυλακές των Γρεβενών

Οκτώ χρόνια και πέντε μήνες μετά την καταδίκη του σε 401 ποινή φυλάκισης, ο 56άχρονος -σήμερα – Νίκος Σειραγάκης, με αναγνώριση έκτισης δύο πέμπτων της συνολικής του ποινής, με 1300 μεροκάματα- καθώς ο Νόμος ορίζει ως ανώτατη εκτιτέα ποινή κάθειρξης τα 25 χρόνια για υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας – έλαβε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου 2020.

Ο Νίκος Σειραγάκης, δήλωσε ως μόνιμη διαμονή του διεύθυνση στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, από την οποία δεν του επιτρέπεται να απομακρυνθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της “Κρητικής Επιθεώρησης”

Η δημοσιοποίηση της απόφασης αποφυλάκισης του πρώην προπονητή, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Ρέθυμνο καθώς ο Νίκος Σειραγάκης είχε κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε 36 ανήλικα αγόρια, στην πόλη που ζούσε και είχε επαγγελματική δραστηριότητα .  Οι Αρχές είχαν εκφράσει την εκτίμηση ότι ο προπονητής με ενασχόληση σε τοπικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους, είχε αναπτύξει την ποινική συμπεριφορά και διεστραμμένη δράση, την τελευταία 10ετία, χωρίς όλες οι περιπτώσεις να έχουν καταγγελθεί στις Αρχές.

Ο 47άχρονος -τότε- προπονητής Νίκος Σειραγάκης, είχε συλληφθεί το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011, επ’ αυτοφώρω με δυο 13άχρονα αγόρια στο διαμέρισμά του, στο Ρέθυμνο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για για ασέλγεια και απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, καθώς επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος παραδέχτηκε τις πράξεις του ενώ υποστήριξε ότι είχε τη συναίνεση των ανηλίκων, κατά την απολογία του , “Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών” φέρεται να είχε δηλώσει . Η εκδίκαση της υπόθεσής του, μετά από αίτημα που υπέβαλε η πλευρά του Νίκου Σειραγάκη, στην Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Κρήτης και διαβιβάστηκε στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, καθώς ο Νίκος Σειραγάκης, είχε επικαλεστεί λόγους ασφάλειας.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου ο Νίκος Σειραγάκης , παραπέμφθηκε σε δίκη κατ’ την οποία κλητεύτηκαν να καταθέσουν 16 μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης, με τον ίδιο να βαρύνεται για 53 περιπτώσεις ανηλίκων με τις κατηγορίες:

Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.
Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση, κατ ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.
Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.
Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Στην ακροαματική διαδικασία ο Νίκος Σειραγάκης, επανέλαβε ότι δεν παρέσυρε τους ανηλίκους όπως του είχε αποδοθεί ,  αλλα τους ενέταξε ως μέρος “παιχνιδιού μύησης” για να… ξεπεράσουν τα ταμπού και τις φοβίες τους. Υποστήριξε στην απολογία του, ότι δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να εμπλακεί σε μία κατάσταση που προϋπήρχε, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου αρνήθηκαν να αναλάβουν τη νομική εκπροσώπηση του Νίκου Σειραγάκη, και του ορίστηκε από τη λίστα συνηγόρων.