Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκε το όχημα διαφυγής των τρομοκρατών, στην αποτυχημένη ενέργεια του Υπ.Εργασίας

Ταυτοποιήθηκε ως το όχημα μετάβασης και διαφυγής των δρατών της αποτυχημένης τρομοκρατικής ενέργειας στο Υπουργείο Εργασίας, το κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο εντοπίσθηκε ολοσχερώς καμμένο στα Εξάρχεια.

Στην οδό Μεταξά στα Εξάρχεια, εντοπίσθηκε (13/12-01.15) όχημα, το οποίο από βιντεοληπτικό υλικό που περισυνέλλεξε το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ταυτοποιείται ως το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της αποτυχημένης τρομοκρατικής ενέργειας (12/12-01.20) στο Υπουργείο Εργασίας.

Το όχημα (γκρι Toyota Yaris) όπως διακριβώθηκε, και από τις κάμερες Ασφαλείας στο μήκος της Σταδίου, είχε δηλωθεί κλοπή, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, με τους δράστες  να έχουν προσαρμόσει παραποιημένες (πλαστές) πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε όχημα ιδίου τύπου και χρώματος. Αυτή η πρακτική -του εμπρησμού- μετά από ολοκλήρωση ενέργειας, καθώς και της κλοπής οχήματος, το οποίο για μεγάλο διαστημα παραμένει “άφαντο”- προσφανώς σε κάποιο γκαραζ- ενισχύει την αρχική εκτιμηση του Αντιτρομοκρατικού επιτελείυο “αναβίωσης” του  “Επαναστατικού Αγώνα” και της ..”εξέλιξής” τους “Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών”.

Στο βιντεοληπτικό υλικό του Υπουργείου Εργασίας, διακριβώνεται η παρουσία των δραστών στο χώρο. Όπως καταγράφεται, η ενέργεια της τοποθέτησης του σακιδίου στην είσοδο χρονομετράται στα 6″ (δευτερόλεπτα) με τον “εκτελεστή” του “σχεδίου” να χρησιμοποιεί αλυσίδα ασφαλείας μοτισυκλέτας για τα “κλεισώσει” τη βόμβα στην εξωτερική πόρτα. Η πρακτική, παραπέμπει σε αντίστοιχη ενέργεια (2005) κατά του Υπουργείου Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς, με την βόμβα να έχει εντοπισει άστεγος ο οποίος την είχε μετακινήσει..