Σύγκρουση Λεωφορείου με ΙΧΕ, καραμπόλα οχημάτων- Σοβαρά τραυματίας ηλικιωμένος

Κυκλοφοριακή ανάσχεση στους δρόμους του Πειραιά λόγω σύγκρουσης λεωφορείου του ΟΑΣΑ με ΙΧΕ και καραμπόλα οχημάτων.

Ένας 77άχρονος άνδρας σοβαρά τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες “δεν έπιασαν τα φρένα” του Λεωφορείου, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση και παράσυρση περισσότερων από 20 οχημάτων.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε  (13/13-13.10) όταν -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- το λεωφορείο 915 του ΟΑΣΑ κινούμενο επί της Αγίας Σοφίας, στον Πειραιά, ο οδηγος ειχε αποβιβαστεί απο τη θεση του, καθως λογω των σταθμευμένων οχημάτων δε μπορούσε να περάσει, καθώς είχε προηγηθεί άλλο τροχαίο ατύχημα με δύο αυτοκίνητα στο ίδιο σημείο και το βαρύ όχημα ολίσθησε ακυβέρνητο και κινηθηκε επι σχεδον δυο τετράγωνα μέσα στον αστικό ιστό του Πειραιά, στη συμβολή των οδών Φωτίου Κορυτσάς και Ασκληπιού, στην Αγία Σοφία.

PEIRAIS_TRX

Σύμφωνα με αυτόπτες, αρχικά ακυβερνητο το βαρύ όχημα συγκρούστηκε με οχημα και παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα και τον ηλικιωμένο με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο ηλικιωμένος άνδρας έχει ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΚΑΤ.

https://youtu.be/3fc_k6jjfv4

Στο συνολικό απολογισμό κατά την καταγραφή από το Ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας, σχεδόν 20 οχήματα έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές ενώ τα περισσότερα είναι σε κατάσταση ολικής καταστροφής

Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου διενεργεί η Τροχαία Πειραιά .

TRX_PEIRAIAS

Η δημοσιογράφος Χαρά Γιαννοπούλου, ήταν στο σημείο του τροχαίου απαθανάτισε και ανήρτησε φωτογραφίες και βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό.

Giannopoulou_trx_peiraia

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο οδηγός λεωφορείου, με αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, ανέβασε χειρόφρενο στο λεωφορείο και κατέβηκε, ωστόσο-προφανώς – το χειρόφρενο δεν έπιασε και το λεωφορείο ακυβέρνητο “κατέβηκε” την κατηφόρα γεματο επιβάτες.

Iaveris_trx_peiraias

Ευθύνες στο κράτος επέρριψαν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς όπως ανέφεραν  αναφορικά με τα λεωφορεία της γραμμής 915, είναι κακο-συντηρημένα, ωστόσο συνεχίζουν να κινούνται και να μεταφέρουν επιβάτες.
«Τα αυτοκίνητα να ελέγξει το κράτος. Δεν φταίει ο άνθρωπος (σ.σ. ο οδηγός). Να ελέγξουν τα οχήματα που είναι σε κυκλοφορία..»

https://youtu.be/OfkOR2TPt7c