Προφυλακιστέοι οι "Βαρώνοι της κοκαΐνης".

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ο Μεξικανός ο Κολομβιανός και ο Καλαματιανός που εμπλέκονται στην υπόθεση του καρτέλ κοκαΐνης.

image

Ο Μεξικανός κι ο Κολομβιανος κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής και αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Ανακριτή, ενώ ο 62χρονος Καλαματιανός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, σε βαθμό κακουργήματος.
Ο συνήγορος υπεράσπισης και των τριών κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως “αναμενόμενη εξέλιξη” επισημαίνοντας ωστόσο για τον 62χρονο Καλαματιανό, “δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά”.
Ο Εισαγγελέας Δημήτρη Γκύζη έχει ασκήσει ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή, και νομιμοποιηση εσοδων απο παράνομες δραστηριότητε.
Στην ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, εκτος απο τον 25χρονο Μεξικανο-του αποδίδεται ρόλος ως Αρχηγικό μέλος-, τον 62χρονο Καλαματιανό, και τον  69χρονο Κολομβιανό- υποψηφιοι αγοραστές – περιλαμβάνονται δύο ακόμα άτομα τα οποία αναζητούνται. Πρόκειται για 35χρονο Μεξικανο ο οποίος φέρεται ως ο “Βαρώνος” του καρτέλ κι ένας 36χρονος Αμερικανός γεννημένος στο Λίβανο, με ρόλο την οικονομική διαχείριση διαμεσολαβητη για την εύρεση αγοραστών και τη νομιμοποίηση εσόδων από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών.
image

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν τα περίπου 233 κιλά κοκαΐνης στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν στη Βούλα, εμπλέκονται ως μελη καρτελ, στη διακίνηση ναρκωτικών που φθάνουν στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική, με σκοπό να διατεθούν στην εσωτερική αγορά, σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport