Κύπρος: Εκτέλεσαν το Φανο Καλοψυδιωτη- Νεκροί Αστυνομικός φίλος του και η σύζυγος του

Μακελειό στην Αγία Ναπα, Κύπρου,  στην ίδια περιοχή όπου δύο Ελλαδίτες αντιεξουσιαστές δολοφόνησαν πέντε άτομα, στις 23 Ιουνίου 2012.

image

(24/06-04.40) Σύμφωνα με την Κυπριακή Αστυνομίας απο τα πυρά νεκροί είναι ο επιχειρηματίας, Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 ο Αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 , η σύζυγος του, Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 , ενώ ο δεύτερος αστυνομικός και ο σύνοδος φρουρός του Κύπριου επιχειρηματία τραυματίστηκαν.
Νεκρός είναι επίσης από τα πυρά του Αστυνομίας της ΜΜΑΔ, ένας από τους δύο εισβολείς 41ός ετών Αλβανός υπήκοος. Ο συνεργός του -αλσ -αν και τραυματιας διέφυγε, ενώ εξετάζεται να εμπλέκεται και τρίτο άτομο- συνεργός- και φέρεται οτι παρέλαβε τον τραυματία από τον αυτοκινητόδρομο και με όχημα διαφυγής αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
(24/06-02.20) Αναγγελία φωτιάς σε όχημα σε απόσταση κοντά στον αυτοκινητόδρομο σε μικρή απόσταση από το εστιατόριο στη Αγία Νάπα, προκαλεσε κινητοπιηση των Κυπριακων Αρχων. Όπως διακριβωθηκε κατά τη εξερεύνηση, πρόκειται για το όχημα των δραστών. Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκε kalashnikov το οποίο παρελήφθη γαι βαλλιστική εξέταση, ώστε να προκύψει αν πρόκειται για το ένα από τα όπλα του εγκλήματος με θύμα τον Φάνο Καλοψιδιώτη, Αστυνομικό φίλο του και τη σύζυγό του και δύο ακόμα τραυματίες.
Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη ο οπιος φέρεται να έχει τραυματισθεί στην ανταλλαγή παρών που ακολούθησε.


Νεκρός ο Φανος Καλοψυδιωτης και οι δύο δράστες που άνοιξαν πυρ μέσα σε εστιατόριο στο οποίο έτρωγαν (23/06) με τις οικογένειές τους, στην Αγία Ναπα Κύπρου, ο Κύπριος επιχειρηματίας και δύο Αστυνομικοί με τις συζύγου είναι του.
Νεκροί είναι επίσης Αστυνομικός φίλος του Κύπριου επιχειρηματία και η σύζυγος του, ενώ ο δευτερος Αστυνομικός κι ένα ακόμα άτομο μεταφερθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο. Μάρτυρες του μακελειου τα ανήλικα παιδια του ζευγαριού, που γλίτωσαν από τα φονικά πυρά.
Κατά την ένοπλη εισβολή των εκτελεστών, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμων με τον Αστυνομικό της ΜΜΑΔ, ο οποιος αν και τραυματιας με το υπηρεσιακό του πιστόλι πυροβόλησε τους δυο εκτελεστες, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ένα δράστη, ο οποίος και εντοπίσθηκε νεκρός στο χώρο του εστιατορίου. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές της Κύπρου, τα στοιχεία ταυτότητας του είναι γνωστά στις Αρχές.
Ο συνεργούς του διέφυγε, τραυματισμενος και στη συνέχεια- ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον εφεραν – να εντοπίσθηκε νεκρός σε μικρή απόσταση από το εστιατόριο.
Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό στην Αγια Ναπα, με ενεδρα θανάτου στα στοιχεια του Φάνου Καλοψιδιώτη, μέχρι σήμερα που το φονικό σκηνικό στήθηκε σε μια ακόμα ενεδρα.

image

Στις 23 Ιουνίου του 2012 ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν στόχος σε ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα, στα κυπριακά αστυνομικά χρονιά. Οι πέντε συνοδοί Ασφάλειας του Κύπριου επιχειρηματία, αναχώρησαν από μπυραρία της Αγίας Νάπας όταν βρέθηκαν σε ενέδρα με φονικά πυρά από δύο δράστες. Δώδεκα καλυκες περισυνέλλεξαν απο το χωρο του εγκλήματος οι Κυπριοι Αστυνομικοί . Οι πέντε συνοδοί ασφαλείας του Κύπριου επιχειρηματία, έπεσαν νεκροί από τα όπλα δύο ελλαδιτών σεσημασμένοι στο χώρο των αντιεξουσιαστών  -Μαμαλικόπουλος και Τσαλιχίδης- πληρωμένων  εκτελεστών, οι οποίοι καταδικάστηκαν και παραμένουν έγκλειστοι στις Κυπριακής φυλακές.

image

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, γνωστός για τις επιχειρηματικες του δραστηριότητες σε νυχτερινά μαγαζιά στην Αγία Ναπα, δεν επέβαινε στα οχήματα της συνοδείες του και το συμβόλαιο θανάτου του έμεινε ανεκτελεστο μέχρι σήμερα. Ο Κύπριος επιχειρηματίας είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομου τζόγου.


*Στεφανία Σάββα, ΡΙΚ