Ζωγράφου: Συνελήφθη για επίθεση με μολώτοφ σε διάταξη των ΜΑΤ και εμπρησμούς σε οχήματα αντιπροσωπείας

Συνελήφθη στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, έπειτα από επίθεση με μολώτοφ σε διάταξη των ΜΑΤ και εμπρησμούς σταθμευμένων οχημάτων σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Σε οργανωμένη καταδρομική, ταραξίες του αντιεξουσιαστικού χώρου,  τα ξημερώματα της Κυριακής (04/12) προκάλεσαν εμπρησμός έξι σταθμευμένων αυτοκινήτων αντιπροσωπείας, στην οδό Υμηττού στην περιοχή του Ζωγράφου. Από τη φωτιά που εξαπλώθηκε, καταστράφηκαν ολοσχερώς τα έξι αυτοκίνητα, ενώ με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, πραγματοποιήθηκε ο απεγκλωβισμός του υπαλλήλου φύλαξης της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.

Οι βάνδαλοι εμπρηστές, οργανωμένοι σε ομάδα περίπου 30ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, επιτέθηκε στη συνέχεια με μολώτοφ σε διάταξη των ΜΑΤ, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Οι αστυνομικοί με χρήση βομβίδων κρότου λάμψης απώθησαν τους ταραξίες. Οι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν κάδους και εισέβαλαν στο χώρο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Κατά την απώθηση των ταραξιών, συνελήφθη από τους αστυνομικούς ως δράστης των επιθέσεων και των εμπρησμών,  24χρονος με εμπλοκή σύμφωνα με αστυνομική πηγή στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, και επίκειται η μεταγωγή του στον Εισαγγελέα.