Ζεφύρι: Συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση πέντε Ρομά- μεταξύ τους δύο ανήλικοι- για άσκοπα πυρά, και δεκάδες ληστείες (φωτο)

Με συλλήψεις και κατασχέσεις ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή πληρωμάτων από Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Δυτικής Αττικής στον καταυλισμό των Ρομά

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση (09/01) σε περιοχές της Δυτικής Αττικής η οποία διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής.

Μεταξύ των κατασχεμένων πειστηρίων στην εγκληματική δραστηριότητα των Ρομά στους δύο καταυλισμούς της Δυτικής, Αττικής, οι Αστυνομικοί εντόπισαν την καρέκλα του «Εσκομπάρ των Ρομά». Πρόκειται για μια πλαστική καρέκλα γραφείου, με πλαστικοποιημένη επένδυση στο χρώμα του .. “χρυσού”, ενώ στην πλάτη είχαν προσαρμόσει ταπετσαρία με τη φωτογραφία του Παμπλο Εσκομπαρ σε φόντο με δολάρια και σφαίρες πολεμικού όπλου. Όπως επισημαίνεται στο NantiaReport.gr, από αστυνομικές πηγές,« είναι ενδεικτικό ως εύρημα, και καταδεικνύει το modus Vivendi των συλληφθέντων».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε Ρομά, από τους οποίους δύο εμπλέκονται σε αντίστοιχες υποθέσεις άσκοπων πυροβολισμών ενώ εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος πεζών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Στο Ζεφύρι, συνελήφθησαν δύο Ρομά, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, και μια κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα, και ναρκωτικά 745γρμ. ακατέργαστης κάνναβης και 56γρμ. κοκαΐνης, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε δύο υποθέσεις άσκοπων πυροβολισμών.
Στις Αχαρνές, συνελήφθησαν τρεις Ρομά, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε 14 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος πεζών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.