Υπ.ΠΡΟΠΟ: «Ουδεμία παρέκκλιση από τη κείμενη νομοθεσία»- ΕΑΥ Βοιωτίας: «Το πανηγύρι τώρα αρχίζει»

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας με αφορμή την απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής στη Βουλή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε σχετική επερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή καταγγελία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, για «Καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του Αστυνομικού προσωπικού», αναφερόταν ότι «ουδεμία παρέκκλιση από την κείμενη νομοθεσία διαπιστώθηκε, ενώ, ως προς την λήψη ημερήσιων αναπαύσεων, ουδεμία αναφορά παραπόνων έχει υποβληθεί στη Δ.Α. Βοιωτίας από αστυνομικό προσωπικό Υπηρεσιών της».

Η Ε.Α.Υ.Β. προχώρησε σε μια σύντομη ανακοίνωση, αναφορικά με την απάντηση του Υπουργείο, επισημαίνοντας ότι, «επειδή το παραμύθι μπορείτε να το πουλάτε σε όσους δεν γνωρίζουν τα της Δ.Α.Βοιωτίας, έχουν ήδη προθυμοποιηθεί συνάδελφοι να καταθέσουν ενόρκως στον κ. Εισαγγελέα. To πανηγύρι τώρα αρχίζει.. Για την υπηρεσία όλα είναι καλά, για τη δικαιοσύνη;;».

«Το υπουργείο χαρακτηρίζει, τόσο τους συναδέλφους όσο και το συνδικαλιστικό όργανο, ψεύτες»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας , σε τοποθέτησή του, στο «Ράδιο Θήβα», αναφέρθηκε στην απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου όλα στον νομό Βοιωτίας, βαίνουν καλώς, η καταγγελία του συνδικαλιστικού οργάνου και των συναδέλφων μας ήταν αναληθής και επομένως χαρακτηρίζει σε εισαγωγικά, τόσο τους συναδέλφους μας όσο και το ίδιο και το συνδικαλιστικό όργανο του νομού, ως ψεύτες». Ενώ όπως τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, «μένει να αποδειχτεί ποιος εν τέλει έχει δίκιο» ενώ τόνισε πως «είτε το αρχηγείο ψεύδεται ή ενδεχομένως δεν έχουν δοθεί στο αρχηγείο τα αληθείς στοιχεία τα οποία έχουμε στην κατοχή μας». Όπως υποστηρίζει, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «δίνει μια ουτοπική εικόνα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επικρατεί εδώ, στην Δ.Α. Βοιωτίας, εμείς ωστόσο αναμένουμε από την πορεία της εισαγγελικής έρευνας να καταφανεί η αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο και να ξεσκεπαστεί το παραμύθι αυτό που παρουσιάζεται προς τα έξω. Θα ζητήσουμε τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο απάντησε στην ερώτηση της κ. Βουλευτού και θα διασταυρώσουμε αν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα».