«Αλκυονίδες» στην ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή συνωστισμού

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε βουνά, παραλίες και πάρκα, ενόψει της καλοκαιρίας που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το επερχόμενο Σαβατοκύρικο, σε αποτροπή του συνωστισμού

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η εκτίμηση ότι ενόψει της καλοκαιρίας των ημερών, αρκετοί πολίτες θα θελήσουν να εκδράμουν με εξορμήσεις εντός πόλεων. Από την ΕΛΑΣ έχει εκπονηθεί το Σχέδιο «Αλκυονίδες», σε αυστηροποίηση των ελέγχων στην αποτροπή εξοδικού ρεύματος κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport, πρόκειται να τεθούν σε επιτήρηση οι ορεινοί όγκοι της Αττικής, Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, όπου παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, καθώς και το παραθαλάσσιο δίκτυο προς τα Νότια Προάστια και τον Πειραιά.

Κλιμάκια της ΕΛΑΣ, πεζές και εποχούμενες περιπολίες συνεχίζουν την έντονη δραστηριοποίηση με ελέγχους σε πλατείες, πάρκα, αλσύλλια, υπαίθριους αθλητικούς χώρους και μαρίνες όπου έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. Ενώ ήδη οι έλεγχοι για τις “άσκοπες μετακινήσεις” έχουν αυστηροποιηθεί, με πληρώματα και πεζές σε κεντρικά σημεία, ενημερώνουν για την τήρηση των μέτρων καθώς όπου παρατηρείται συνωστισμός, τα περιπολικά με ηχητικά μηνύματα, ενημερώνουν τους πολίτες να τηρούν (τουλάχιστον) τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και ακολουθούν συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.