Ζαχαρούλα Τσιριγώτη & Κάλλι Σαϊνη: Παρέλαβαν το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας

Το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας, απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα Αξιωματικό, στην Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και την Πύραρχο Κάλλι Σαϊνη.

Ο Γάλλος πρέσβης, Christophe Chantepy, απένειμε (01/03) το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας, στην Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, και στην Πύραρχο του Πυροσβεστικού Σώματος, Κάλλι Σαΐνη, σε τελετή που διοργανώθηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Ο Γάλλος Πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, εγκωμίασε το έργο των δύο Αξιωματικών, με αναφορές στην πορεία και την προσφορά τους, και τους απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας, παράσημο το οποίο απονέμεται για πρώτη φορά σε Έλληνα και αποδίδεται μόνο με την έγκριση του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών.

04-010317_mgyselinck_img_4052-b690d

Την απονομή του παρασήμου στην Υποστράτηγο της ΕΛΑΣ, είχε προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας από τις αρχές του 2016, όταν τον υποδέχτηκε στην χώρα μας και τον ξενάγησε στους χώρους υποδοχής και στα Κέντρα Κράτησης, ενώ τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις ενέργειες της Ελλάδας, στην διαχείριση του μεγάλου προβλήματος.
Ενώ η Πύραρχος του Πυροσβεστικού Σώματος,  είναι παραλληλα και Διδάκτωρ του τμήματος Μηχανολόγων Αεροναυπηγών του πανεπιστημίου Πατρών.

04-010317_mgyselinck_img_4066-f6cbe

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήρθε ειδικά για την τελετή από την Γαλλία ο Γάλλος ομόλογος της, Φιλίπ Ναρντέν, ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας, την παρουσία του οποίου τόνισε και ο Γάλλος πρέσβης.

«Το Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας ανταμείβει ιδιαίτερα έντιμες υπηρεσίες, μιαν εξαιρετική δέσμευση, ή μια δράση που υπερβαίνει το φυσιολογικό πλαίσιο της υπηρεσίας στον τομέα της Εσωτερικής Ασφάλειας» τόνισε ο Γάλλος πρέσβης ενώ πρόσθεσε, «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αυτή η διάκριση απονεμήθηκε σε δύο γυναίκες, οι σταδιοδρομίες των οποίων και η μόνιμη τους δέσμευση σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο παραδοσιακά ανδρικό, αποτελούν υπόδειγμα από κάθε άποψη. Και να θυμίσω ότι σε μια εβδομάδα θα γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας».

05-010317_mgyselinck_img_4063-c9308

Ο Γαλλος Πρέσβης Κριστοφ Σαντεπί, με αναφορά στην Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη την χαρακτήρισε αρχιτέκτονα της κατασκευής των hotspot, ως τον άνθρωπο που βρίσκεται παντού για να οργανώνει ότι χρειάζεται, ή να δώσει εξηγήσεις, αλλά και αυτή που προετοίμασε «την αριστεία της ελληνογαλλικής αστυνομικής συνεργασίας» και αφού έκανε αναλυτική αναφορά της προσφοράς της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ευχαρίστησε για «την αδιάψευστη διαθεσιμότητα της», να απαντηθούν οποιαδήποτε αιτήματα από την γαλλική πλευρά.

Στην αναφορά του στην Κάλλι Σαϊνη, ο Γάλλος Πρέσβης τόνισε ότι είναι ο «αρχιτέκτονας» της στενής ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας, αλλά και στην δημιουργία μιας ευρωπαϊκής μονάδας για την κατάσβεση πυρκαγιών, ενώ, όπως είπε, ήταν αυτή που προΐστατο του γαλλικού κλιμακίου που είχε έλθει για τις φωτιές του 2007 και οι Γάλλοι πυροσβέστες ακόμα θυμούνται το σφύριγμα της. Τόνισε επίσης ότι η κ. Σαϊνη διοργάνωσε μια μοναδική πυροσβεστική άσκηση, που μετέφερε τεχνογνωσία ακόμα και στην Κίνα. «Σας ευχαριστώ για την υποδειγματική ελληνογαλλική συνεργασία που οφείλει πολλά στην προσωπική σας επένδυση», κατέληξε ο Γάλλος πρέσβης.

01-010317_mgyselinck_img_4021-270a5

Οι δύο αξιωματικοί ευχαρίστησαν τον Γάλλο πρέσβη για την τιμή. «Αισθάνομαι συγκίνηση και τιμή για την παρασημοφόρηση μου αυτή, την οποία αποδέχομαι ως αναγνώριση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει, στην διαχείριση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης που αντιμετώπισε η Ευρώπη μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε η Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ